τεχνολογία

Ιδανική οθόνη για τις ανάγκες κάθε φοιτητή

Αυτή την περίοδο, χιλιάδες νέοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους. Η σκέψη να αγοράσουν μια καινοτόμα αλλά και οικονομικά προσιτή οθόνη είναι σωστή, κυρίως για λόγους υγείας και απόδοσης. Η εταιρία οθονών AOC, συγκέντρωσε επιλεγμένες οθόνες από τη γκάμα της που ικανοποιούν τις ειδικές απαιτήσεις κάθε φοιτητή. Σήμερα, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablets αποτελούν βασικά εργαλεία για τις υποχρεώσεις ενός φοιτητή, όπως είναι το διάβασμα στο σπίτι, οι γραπτές εργασίες, η στατιστική ανάλυση και η δημιουργία παρουσιάσεων. Επιπλέον, οι φοιτητές συνήθως χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μετά το διάβασμα για να παίξουν video games ή να κάνουν streaming σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.
Παρόλο που περνούν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, αν δε διαθέτουν μια οθόνη καλού μεγέθους, περιορίζονται στις μικρές οθόνες φορητών υπολογιστών ή tablets με διάσταση13 – 15 έως και 17 ιντσών. Κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής εργασίας, είναι πιθανόν να εργάζονται πολλοί φοιτητές μαζί σε ένα μόνο υπολογιστή. Οι στενές γωνίες θέασης σε συνδυασμό με την οθόνη μικρού μεγέθους, οδηγούν δυστυχώς σε ένα λιγότερο παραγωγικό περιβάλλον, απαιτώντας συνεχώς ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει και όταν θελήσουν να παρακολουθήσουν μαζί τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, καθώς θα χάσουν σημαντικές λεπτομέρειες και ενδεχομένως θα υπάρξουν χρωματικές αποκλίσεις εξαιτίας των γωνιών θέασης. Έρευνα από τη Microsoft το 2003 δείχνει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 9% όταν χρησιμοποιούνται ευρύτερες οθόνες (επίπεδη οθόνη 15 ιντσών έναντι κυρτής οθόνης 46,5 ιντσών).
Ομοίως, τα αποτελέσματα μιας έρευνας το 2016 δείχνουν ότι η χρήση διπλής οθόνης προσφέρει πλεονεκτήματα στην απόδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σπουδαστές θα πρέπει να σκεφτούν την απόκτηση μιας μεγάλης οθόνης, για να αυξήσουν την παραγωγικότητα στις σπουδές τους αλλά και την απόλαυση στον ελεύθερο χρόνο τους.

About Freegr network

Από το Blogger.