ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ στο Διάστημα… φουσκωτό ξενοδοχείο

Μια ιδιωτική εταιρία των ΗΠΑ που συνεργάζεται εδώ και καιρό με τη NASA και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξέφρασε την πρόθεσή της να φτιάξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο της ανθρωπότητας που θα λειτουργήσει ως μόνιμη βάση εκεί πάνω. Η Bigelow Aerospace ούτε άγνωστη είναι ούτε τυχαία, καθώς οι φουσκωτές κατοικίες της την έχουν κάνει διάσημη και μία μάλιστα εξ αυτών έχει προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! 
Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) λένε τη φουσκωτή αυτή επέκταση του Σταθμού, κάτι που άνοιξε προφανώς την όρεξή της. Η Bigelow θέλει να φτιάξει μια σειρά από ιδιωτικά διαστημικά ξενοδοχεία που θα μπορούν να επισκέπτονται οι γήινοι, τώρα που θα ανοίξουν οι εμπορικές διαστημικές πτήσεις. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε την ίδρυση ενός παραρτήματός της (Bigelow Space Operations - BSO) που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το πλάνο: 
«Με τον χρόνο, η Bigelow Aerospace θα κατασκευάσει έναν σταθμό, ο οποίος θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο που θα περιέχει κατά 2,4 φορές τον πεπιεσμένο όγκο ολόκληρου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού», λένε στο ανακοινωθέν τους. Και μέχρι το 2021 προγραμματίζουν μάλιστα να στείλουν δύο πρωτότυπα διαστημικά ενδιαιτήματα, τα B330-1 και B330-2, τα οποία «θα στεγάζουν ανθρώπους σε μόνιμη βάση και θα είναι οι μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες κατασκευές, γνωστές ως σταθμοί, για ανθρώπινη χρήση στο Διάστημα».

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.