Κάρτα μνήμης Secure Digital (SD) με PCIe x1 interface

Η Western Digital στο MWC 2018, παρουσίαζε μια πρωτότυπη Secure Digital η οποία συνδεόταν σε ένα σύστημα μέσω PCIe interface, αντί UHS interface. Το αποτέλεσμα ήταν ταχύτητες οι οποίες έφταναν τα 880MB/sec σε ανάγνωση και τα 430MB/sec σε εγγραφή. Το πρωτότυπο που παρουσίαζε η Western Digital, επρόκειτο πιθανόν για έναν M.2 SSD σε μορφή κάρτας SD, αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα pins του UHS II/III interface. 
Η κάρτα SD τοποθετούταν εν συνεχεία πάνω σε έναν άλλο μετατροπέα, προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί σε μια M.2 υποδοχή πάνω σε μια μητρική, όπου και πάρθηκαν οι μετρήσεις ταχύτητας που αναφέρθηκαν αρχικά. 
Η Western Digital ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι σήμερα μπορούν να κατασκευαστούν κάρτες SD με PCIe interface, ενώ σύμφωνα με την εταιρία, το επιπλέον κόστος μιας PCIe SD, είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που ίσως θα περίμενε κάποιος. Να αναφέρουμε εδώ ότι και ο SD Card Association καλεί την βιομηχανία να υιοθετήσει το PCIe interface και να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός νέου προτύπου PCIe για κάρτες SD και micro SD, με υποστήριξη και για το NVMe πρωτόκολλο, οπότε δεν αποκλείεται το μέλλον των καρτών SD να βρίσκεται στο PCIe interface.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.