ειδήσεις

ΟΥΤΕ ΤΟ MESSENGER ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΕΛΙΚΑ...

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει για τα καλά στην πλατφόρμα του Facebook σχετικά με τις συνεχόμενες αποκαλύψεις που αφορούν το ιδιωτικό περιεχόμενο των χρηστών.
Πρόσφατα το δημοφιλές μέσο αποκάλυψε ότι σκανάρει το περιεχόμενων όλων των ιδιωτικών συνομιλιών στο Messenger. Στη δήλωση προχώρησε ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, σε εκπομπή του δημοσιογράφου Ezra Klein, στο Vox. Ο ισχυρός άνδρας ανέφερε ότι το Facebook σκανάρει το περιεχόμενο των μηνυμάτων μπλοκάρωντας οτιδήποτε δεν εμπίπτει στους κανονισμούς της διαδικτυακής κοινότητας. 
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υπόθεση σχετικά με την εθνοκάθαρση στη Μιανμάρ. Το προσωπικό του Facebook είχε εντοπίσει ανθρώπους που προσπαθούσαν να στείλουν εμπρηστικά μηνύματα μέσω της εφαρμογής Messenger, τα οποία αποτράπηκαν από το να σταλούν. Οι συνομιλίες μπορεί να είναι ιδιωτικές, αλλά το Facebook τις σκανάρει ώστε να αποτρέψει τυχόν κακόβουλη χρήση του μέσου. «Σταματάμε τα μηνύματα αυτού του περιεχομένου από το να περάσουν και να φτάσουν στον προορισμό τους», λέει χαρακτηριστικά ο Zuckerberg. 
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης ότι το Facebook χρησιμοποιεί τους ίδιους μηχανισμούς ανίχνευσης για να εντοπίσει περιεχόμενο σχετικό με την παιδική κακοποίηση ή παιδική πορνογραφία σε ολόκληρη την πλατφόρμα του κοινωνικού μέσου και όχι μόνο στις ιδιωτικές συνομιλίες. Και παρά τις «καλές» προθέσεις του Facebook για την προστασία των πολιτών, τα νέα αυτά εγείρουν νέα ερωτηματικά και επιμέρους ανησυχίες για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι πλατφόρμες αυτές εν αγνοία μας τα προσωπικά μας δεδομένα. Τα συναισθήματα των χρηστών όπως εκφράστηκαν και στα social media δεν παύουν να είναι ανάμεικτα μπροστά στη νέα σοκαριστική είδηση. Από τι άλλη, η πλατφόρμα του Messenger ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα από τις συνομιλίες που σκανάρει για διαφημιστικούς λόγους.

About Freegr network

Από το Blogger.