τεχνολογία

Ο νέος εξωτερικός NVMe SSD, με Thunderbolt 3 σύνδεση

Η Samsung ανακοίνωσε τον νέο Samsung Portable SSD X5 έναν NVMe SSD ο οποίος είναι τοποθετημένος σε μια εξωτερική θήκη η οποία συνδέεται με το σύστημα μέσω θύρας Thunderbolt 3. 
Ο νέος αυτός SSD ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες των 500GB, 1TB και 2TB, απευθύνεται προφανώς σε αυτούς που επιζητούν την μέγιστη δυνατή ταχύτητα από ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο. Σύμφωνα με την Samsung ο νέος X5 είναι σε θέση να πετύχει ταχύτητες έως και 2800MB/sec σε ανάγνωση και ταχύτητες έως και 2300MB/sec σε εγγραφή, χάρη στο υψηλό bandwidth που προσφέρει η σύνδεση Thunderbolt 3. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία, μία 4K UHD ταινία των 20GB, χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να μεταφερθεί στον X5, εφόσον βεβαίως και το μέσο από το οποίο θα μεταφερθεί αυτή, θα είναι σε θέση να πιάσει παρόμοιες ταχύτητες με αυτές του X5. Πέρα από υψηλές ταχύτητες, η Samsung έχει φροντίσει ώστε ο X5 να προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά και στους τομείς της ασφάλειας και της αντοχής. Η Samsung προσφέρει δικό της λογισμικό με υποστήριξη για hardware κρυπτογράφηση των δεδομένων με το πρότυπο AES 256-bit, προαιρετική χρήση συνθηματικού και εύκολη ρύθμιση των παραμέτρων ασφαλείας, σε περιβάλλον Windows και Mac. 
Στον τομέα της αντοχής, ο X5 διαθέτει σασί κατασκευασμένο εξολοκλήρου από μέταλλο, ενώ προσφέρει και αυξημένη αντοχή στους κραδασμούς. Ο X5 είναι σε θέση να αντέξει πτώσεις από ύψος δύο μέτρων. Επιπλέον η Samsung έχει εξοπλίσει τον X5 και με τεχνολογία Dynamic Thermal Guard η οποία σε συνδυασμό με παθητική ψύξη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υψηλής θερμοκρασίας που παρουσιάζονται στους NVMe SSDs.

About Freegr network

Από το Blogger.