AthlonNeo

Φθηνότερα smartphones αγοράζουν οι Ευρωπαίοι

Σε φθηνότερα smartphones φαίνεται πως στρέφονται πλέον οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αφού σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του «Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker» της International Data Corporation (IDC) η μέση τιμή πώλησης smartphones στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχώρησε κατά 10%, ανατρέποντας την παραδοσιακή στροφή των καταναλωτών της περιοχής στην αγορά πιο ακριβών μοντέλων. 
Λιγότερο ελπιδοφόρα καταγράφεται την ίδια στιγμή στην αγορά της Ε.Ε. και η εικόνα για τις πωλήσεις smartphones, η οποία συνεχίζει να χάνει έδαφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αξία της αγοράς των smartphones στην περιοχή ΕΜΕΑ το εξεταζόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων στη Ρωσία και στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), διαμορφώθηκε στα 44,9 εκατ. συσκευές. Οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης είδαν την αξία των πωλήσεων να υποχωρεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. 
Ωστόσο, υπήρξαν και φωτεινές εξαιρέσεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία οι οποίες πέτυχαν αύξηση της αξίας των πωλήσεων smartphones. Οι πιέσεις στην αγορά των smartphones που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται και το 2ο τρίμηνο του 2018 οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ήδη υψηλή διείσδυση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Αντίστροφη είναι η εικόνα στην Κεντρική Ευρώπη με τα ακριβά μοντέλα smartphones να έχουν την τιμητική τους. Κάθε επιμέρους χώρα της περιοχής αυτής στο 2ο τρίμηνο του 2018 είδε την αξία των πωλήσεων της να διευρύνεται. Την ίδια στιγμή, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική υπήρχαν, επίσης, σημάδια αδυναμίας της αγοράς. 
Οι όγκοι των «έξυπνων» συσκευών στην περιοχή ήταν σταθεροί στα περσινά επίπεδα, ενώ η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε σε 212 δολάρια, σημαντικά χαμηλότερη από τα 242 δολάρια το 1ο τρίμηνο του έτους. Όσον αφορά στους κατασκευαστές οι κινεζικές εταιρείες ήταν αυτές που πέτυχαν το εξεταζόμενο διάστημα σημαντικές επιδόσεις. Για παράδειγμα, η Huawei είχε ένα πολύ καλό τρίμηνο, ενώ την ίδια στιγμή η Xiaomi κινείται πολύ δυναμικά, πλέον, στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως η Πολωνία και ιδιαίτερα η Ρωσία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Xiaomi διέθεσε στην περιοχή της Ε.Ε. έξι φορές περισσότερα τηλέφωνα το δεύτερο τρίμηνο απ’ ό, τι το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.