τεχνολογία

Η AMD δωρίζει 15 εκ. δολάρια στην έρευνα για την πανδημία COVID-19

Η AMD βοηθά με αρκετά εκατομμύρια δολάρια τα ερευνητικά ιδρύματα που προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα και να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την πανδημία COVID-19. Την τελευταία εβδομάδα η Intel ανακοίνωσε μια παρόμοια πρωτοβουλία ύψους 50 εκ. δολαρίων. Αυτή την εβδομάδα η AMD ανακοίνωσε τη δικιά της δωρεά ύψους 15 εκ. δολαρίων ώστε να "επιταχυνθεί η ιατρική έρευνα για την πανδημία COVID-19 και άλλες ασθένειες".

Σε αυτή την περίπτωση, η δωρεά της ΑΜD αφορά σε υλικό που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επαγγελματικών λύσεων της αγοράς: EPYC επεξεργαστές και Radeon Instinct επιταχυντές γραφικών. Οι επεξεργαστές EPYC είναι ευρέως, πλέον, γνωστοί για την ισχύ τους και τις επιδόσεις τους σε απαιτητικές διεργασίας πολυεπεξεργασίας. Βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 και διατίθενται με μέχρι 64 πυρήνες και 128 νήματα επεξεργασίας. H ΑΜD δηλώνει ότι συνεργάζεται με τους παρόχους συστημάτων HPC, ώστε να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο οι δωριζόμενοι EPYC επεξεργαστές με "ready-to-install HPC nodes" που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα από τα ερευνητικά κέντρα.

large.AMD_Radeon_Instinct.jpg

Όσον αφορά στους επιταχυντές γραφικών, οι Radeon Instinct MI50 επιταχυντές παρέχονται στο Lawrence Livermore National Laboratory προς υποστήριξη του υπερυπολογιστή Corona. Η AMD ισχυρίζεται ότι αυτή η δωρεά θα διπλασιάσει, σχεδόν, την απόδοση του συστήματος, ώστε να υποστηρίξει τους ερευνητές που προσπαθούν να μοντελοποιήσουν τoν COVID-19.

H ΑΜD, επίσης, συντάχθηκε με το COVID-19 High Performance Computing Consortium. Μερικοί από τους τιτάνες της βιομηχανίας τεχνολογίας είναι μέλη αυτής της πρωτοβουλίας, όπως οι IBM, Microsoft, NVIDIA, Hewlett-Packard, Amazon και Google. Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι:

"Το COVID-19 High Performance Computing (HPC) Consortium είναι μια ιδιωτική και δημόσια προσπάθεια με αιχμή του δόρατος τη Διεύθυνση Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκοι, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και την IBM, ώστε να συνενώσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή έρευνα που προσφέρουν εθελοντικά ελεύθερη επεξεργαστική ισχύ και πόρους σε μηχανήματα παγκόσμιας κλάσης".

Αυτή τη στιγμή 105.000 υπολογιστικοί κόμβοι εργάζονται σε 25 ενεργά projects, αποτελούμενοι από 3,8 εκατομμύρια πυρήνες και 418.000 GPUs, ώστε να παρέχουν 418 PetaFLOPS επεξεργαστικής ισχύος.

Σε σχέση με το πώς η AMD διαχειρίζεται την πανδημία, η CEO Dr. Lisa Su δηλώνει ότι η AMD συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τους ωρομίσθιους εργαζόμενούς της, ακόμα και αν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους αυτή τη στιγμή. Επίσης, η AMD αύξησε τη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων μέσων για έλεγχο, αλλά και θεραπεία των εργαζόμενων για τον COVID-19. Τέλος διατηρεί έναν ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων στις κεντρικές υποδομές της εταιρείας, ώστε να διαχειρίζονται τις κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας.

About Freegr network

Από το Blogger.