freegr

Remaster του πρώτου Crysis από τη CryTek

Πληροφορίες αναφέρουν πως η CryTek, η εταιρία πίσω από την ανάπτυξη της σειράς παιχνιδιών Crysis θα επανεκδώσει με τη βοήθεια της EA Games το πρώτο παιχνίδι του 2007. Δεδομένα ήρθαν στην επιφάνεια δείχνοντας πως το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ίσως βρίσκεται σε ανάπτυξη από την CryTek. Στο σχετικό tech trailer της CryEngine 5.6 βλέπουμε το γνώριμο τροπικό τοπίο από το πρώτο παιχνίδι Crysis που κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2007 και για πολλούς αποτελούσε σημείο αναφοράς των επιδόσεων του PC τους, δημιουργώντας μάλιστα τη φράση "But, can it run Crysis?". Η δημοφιλία του FPS τίτλου ήταν μεγάλη και για αυτόν τον λόγο η εταιρία ανέπτυξε άλλους δύο τα επόμενα χρόνια τα οποία συμπλήρωσαν την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Στη φήμη έρχεται να προστεθεί και το σχετικό tweet της εταιρίας "RECEIVING DATA", αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει κινητικότητα στο studio ανάπτυξης. Το παιχνίδι του 2007 βασιζόταν στην ολοκαίνουρια τότε CryEngine 2, η οποία διέθετε αρκετά πρωτόγνωρα εφέ και έθεσε τη βάση για όλα τα μελλοντικά παιχνίδια της αγοράς, όσον αφορά τον οπτικό τομέα. 
Πλέον βρισκόμαστε στην CryEngine 5.6 και η εταιρία έχει αναβαθμίσει την μηχανή ενσωματώνοντας αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Στις τελευταίες εκδόσεις μάλιστα υπάρχει και η υποστήριξη ray tracing χωρίς να απαιτείται ειδικό hardware acceleration για να λειτουργήσει, ενώ ανάμεσα στα παιχνίδια που την υποστηρίζουν είναι και το Hunt: Showdown, ένας survival τίτλος διαθέσιμος μέσω του Steam. Η νέα μηχανή αναμένεται πιθανόν να τροφοδοτήσει και το remaster του Crysis 1, ή ενδεχομένως τη συνέχεια της σειράς, με στόχο να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, κάτι που ανέφερε και ο CEO της EA Games Andrew Wilson, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Q2 του τρέχοντος έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.