Europe

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εντοπίζουν τις κινήσεις των πολιτών για τον περιορισμό του COVID-19

Με την Ευρώπη να έχει χτυπηθεί γερά από το νέο κορωνοϊό, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις που έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία, ζητούν πληροφορίες από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίζουν τις κινήσεις των πολιτών τους. Πάροχοι σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία έχουν ήδη συμμορφωθεί, τηρώντας όμως τους κανονισμούς του GDPR, το οποίο ορίζει τους τρόπους που μπορούν να μοιραστούν και να διαχειριστούν τα δεδομένα των πελατών τους.
Τα δεδομένα που παίρνουν οι κυβερνήσεις λοιπόν είναι ανώνυμα και συγκεντρωτικά. Στη Γερμανία όπου έχουν κλείσει σχολεία και εστιατόρια, τα δεδομένα που προσφέρει η Deutsche Telekom πληροφορούν την κυβέρνηση αν οι άνθρωποι υπακούν γενικότερα στις οδηγίες εγκλεισμού.
Στην Ιταλία, οι Telecom Italia, Vodafone και WindTre προσφέρουν συγκεντρωτικά δεδομένα. Στη Λομβαρδία, με τη χρήση των δεδομένων διαπιστώθηκε πως οι κινήσεις που υπερβαίνουν τα 500 μέτρα μειώθηκε κατά 60%.
Στην Αυστρία μελετούν πώς οι τουρίστες από τα χιονοδρομικά κέντρα του Τίρολο, μετέδωσαν τον ιό στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.
Όσο τα δεδομένα είναι ανώνυμα, αυτό είναι ξεκάθαρα νόμιμο. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, στην Αυστρία πρέπει απλά να κοιτάξεις έξω από το παράθυρό σου για να δεις πως οι άνθρωποι μένουν σπίτια τους. – Max Schrems, Αυστριακός ακτιβιστής γνωστός για τη μάχη περί ιδιωτικότητας με το Facebook

About Freegr network

Από το Blogger.