freegr

Οι NVIDIA SUPER GPUs μπαίνουν στα πρώτα notebooks

Νέα χαρακτηριστικά, υψηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση υπόσχονται οι NVIDIA SUPER GPUs που έρχονται αισίως στα notebooks.
Το καλοκαίρι του 2019 η NVIDIA έκανε ένα refresh της Turing αρχιτεκτονικής αποκαλύπτοντας τις SUPER, μια σειρά καρτών γραφικών με ελαφρώς περισσότερους CUDA cores από τις προηγούμενες υλοποιήσεις που στόχο είχαν να μείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό από πλευράς επιδόσεων. Αυτή η γενιά έρχεται στην αγορά των φορητών συστημάτων και πολλοί συνεργάτες της NVIDIA έχουν ήδη παορουσιάσει αρκετές υλοποιήσεις που φέρουν μεταξύ άλλων και επεξεργαστές 10ης γενιάς Intel Core (Comet Lake).
Στα σημαντικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε τις low voltage GDDR6 μνήμες μαζί με το δυναμικό boost (dynamic boost) που στόχο έχει να πειρορίσει τη κατανάλωση όλης της πλατφόρμας ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος σε επιδόσεις, αυξάνοντας την ισχύ της GPU όταν ο κεντρικός επεξεργαστής δε χρησιμοποιείται αρκετά από μια εφαρμογή, διατηρώντας το TDP της πλατφόρμας παρόμοιο σε κάθε σενάριο χρήσης. Το Advanced Optimus από την άλλη είναι μια νέα έκδοση του switching συστήματος της NVIDIA που πλέον λειτουργεί χωρίς restart και επιτρέπει την επιστροφή στη χρήση του ενσωματωμένου στον επεξεργαστή chip γραφικών προς βελτίωση της αυτονομίας του laptop.
Παράλληλα επισημαίνει πως φέτος οι καταναλωτές θα αγοράζουν 'περισσότερο προϊόν' αφού ισχυρότερες GPUs εμφανίζονται σην εισαγωγική gaming κατηγορία με τη μορφή της GTX 1650 φτάνοντας μέχρι και την RTX 2080 SUPER που είναι σαφώς ισχυρότερη από την RTX 2080. Όπως δείχνει ο σχετικός πίνακας της εταιρίας το TDP των καρτών είναι δυναμικό και θα δούμε να αλλάζει ανάλογα με την υλοποίηση του κατασκευαστή. Ήδη αρκετοί κατασκευσαστές έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους και οι κυκλοφορίες αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε στις 15 Απριλίου που είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία διάθεσης στην αγορά.

About Freegr network

Από το Blogger.