athens

ΓΙΑΤΙ άλλαξαν οι καταναλωτικές μας συνήθειες λόγω του κορωνοϊού;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Skroutz για την περίοδο 9 Μαρτίου – 29 Μαρτίου αποκαλύπτει την αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων λόγω της πανδημίας COVID-19, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που δεν είχαν επιβληθεί ακόμα μέτρα.
Η έρευνα λοιπόν αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές. Αναγκασμένοι να #Μένουμε_Σπίτι, οι Έλληνες σταμάτησαν να αγοράζουν υποδήματα, ρούχα και αξεσουάρ. Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη μείωση αφορά τα μποτάκια, τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, τις γόβες, αλλά και τα μπουφάν, τα παντελόνια, τις τσάντες, τα φορέματα και τις μπλούζες.
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις σημείωσαν πράγματα τα οποία χρησιμοποιούμε για να περνάμε την ώρα μας στο σπίτι, όπως puzzles και επιτραπέζια, κονσόλες, όργανα γυμναστικής και games. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι webcams μιας και αυξήθηκε η ανάγκη απομακρυσμένης εκπαίδευσης και εργασίας, ενώ λόγω περιόδου αυξημένα είναι και τα πασχαλινά είδη.
Πέρα από τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις πωλήσεις όμως, την πεντάδα με τις κατηγορίες των μεγαλύτερων πωλήσεων συμπληρώνουν τα συμπληρώματα διατροφής, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα φαρμακευτικά, η περιποίηση προσώπου και τα εργαλεία.
Εσείς ποια αλλαγή στις καταναλωτικές σας συνήθειες παρατηρήσατε; Ποια προϊόντα μειώσατε δραστικά και ποια αυξήσατε; Αλλάξατε κάτι σχετικά με το delivery σε φαγητό ή καφέ;
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τα ποσοστά της έρευνας του Skroutz.

About Freegr network

Από το Blogger.