freegr

TO TWITTER ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Το Twitter είχε δεχθεί πυρά για το γεγονός πως άφηνε πολιτικούς όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις δηλώνοντας στο παρελθόν πως “δεν είμαστε οι κριτές της αλήθειας”. Ωστόσο στην εποχή του COVID-19 που απειλούνται άμεσα ζωές από την παραπληροφόρηση, αποφάσισε να αναλάβει δράση.
Έτσι, διέγραψε δύο tweets από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ο οποίος αποδεχόταν την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία και καλούσε να μπει τέλος στις προσπάθειες κοινωνικής απόστασης.
Το ίδιο έπραξε και το Facebook, “κατεβάζοντας” ένα video του προέδρου από Facebook και Instagram.
Διαγράφηκε επίσης ένα tweet του Προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro περί μίας “συνταγής” η οποία θα “εξουδετερώσει τα μολυσματικά γονίδια” του κορωνοϊού.
Τέλος, διαγράφηκε tweet του πρώην Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Rudy Giuliani, ο οποίος δήλωσε πως η υδροξυχλωροκίνη “είναι 100% αποτελεσματική έναντι του COVID-19”.
Το Twitter δήλωσε πως θα συνεχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο το οποίο αντιτίθεται στις οδηγίες των τοπικών και παγκόσμιων οργανισμών υγείας. Τόσο η χλωροκίνη όσο και η υδροξυχλωροκίνη δεν έχουν αποδειχτεί ακόμα ως θεραπείες για το COVID-19.
Επικεντρωνόμαστε στο να προστατεύσουμε το δημόσιο διάλογο και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν πηγές πληροφοριών με κύρος στο Twitter. Υπάρχουν αρκετά μέτρα που λάβαμε όσον αφορά το COVID-19. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε και να απαιτούμε την αφαίρεση των tweets που δεν ακολουθούν τους κανόνες της πλατφόρμας. Πρόκειται για μία παγκόσμια συζήτηση που διαρκώς εξελίσεται και δεσμευόμαστε να επαγρυπνούμε.

Παραπλανητικά tweets έχουν αφαιρεθεί και από διασημότητες όπως η ηθοποιός Alyssa Milano και ο επιχειρηματίας John MacAfee.

About Freegr network

Από το Blogger.