freegr

Πως θα καταλάβετε ότι hackers έχουν εισβάλλει στη security camera σας!

Όλοι μας παίρνουμε τα μέτρα μας όταν λείπουμε από το σπίτι και σίγουρα μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις είναι η παρακολούθηση του χώρου μας, με τη χρήση μιας IP security camera. Αυτού του είδους η συσκευή παρακολούθησης, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο άγρυπνος φρουρός για το σπίτι, παρόλα αυτά στην εποχή που όλα είναι διασυνδεδεμένα, ακόμη και μια security camera μπορεί να χακαριστεί. Έχουν αναφερθεί αμέτρητα περιστατικά όπου hackers έκαναν φύλλο και φτερό μία ή και περισσότερες κάμερες ασφαλείας, τρομοκρατώντας τον κόσμο!
Φυσικά, μια security camera δεν έχει τον χαρακτήρα και τη λειτουργία ενός συστήματος PC και πολλές φορές ένας χρήστης μπορεί να μην πάρει είδηση καν ότι η κάμερα του έχει παραβιαστεί! Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα «σημάδια», από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάτι έχει πάει στραβά! Εάν σε περίπτωση η διακριτική security camera μας αρχίσει να κάνει περίεργους ήχους ή εάν ακούτε άγνωστες φωνές από το υπερπέραν, τότε όχι δεν ακολουθείτε το μονοπάτι της Ζαν ντ’ Αρκ, αλλά ίσως κάποιος hacker να θέλει να σας κάνει πλάκα χρησιμοποιώντας το ηχείο της κάμερας.
Επιπλέον, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στα LED lights που διαθέτει η Security Camera σας. Πολλές κάμερες φέρουν ένα LED που υποδεικνύει ότι κάποιος έχει αναλάβει τον έλεγχο της. Όπως αντιλαμβάνεστε εάν δεν είστε εσείς… τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα! Παράλληλα, θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή εάν η indoor κάμερα σας έχει αρχίσει να περιστρέφεται, χωρίς φυσικά να την έχετε ορίσει εσείς ώστε να κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση. Επιπλέον, μην παραλείπετε να δίνετε μεγάλη προσοχή σε τυχόν αλλαγές στο password που χρησιμοποιείτε για να κάντε login, αλλά και εάν έχετε παρατηρήσει μεγάλη (και αδικαιολόγητα) αύξηση στο traffic (αυτό μπορείτε να το τσεκάρετε από τις ειδικές ρυθμίσεις του router σας). Τέλος, μην παραλείπετε να ρίχνετε μια ματιά που και που στα logins που πραγματοποιούνται μέσω του αντίστοιχου application που συνεργάζεται με την κάμερα σας, καθώς από εκεί θα καταλάβετε εάν έχουν γίνει unauthorized logins.

About Freegr network

Από το Blogger.