Μας τραβάει το αυτί η Ε.Ε. για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών!


-ΠΑΛΙ μας..τραβάει το αυτί η Ε.Ε. για τον άκρατο κρατικό παρεμβατισμό σε ότι αφορά την απαλευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και με τα μεγάλα παχιά λόγια. Γνωρίζουμε ότι εδώ και καιρό το θέμα δεν είναι πλέον τεχνολογικό αλλά καθαρά πολιτική απόφαση για να απολαύοσυμε φθηνές υπηρεσίες και να μην γινόμαστε περίγελος της Ευρώπης.
Έτσι ”Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση της ευρυζωνικότητας αποδίδει, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης”, υποστήριξε σήμερα η κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, αρμόδια επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Η κ. Ρέντινγκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Ευρυζωνικό Δίκτυο που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), άφησε αιχμές και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ενσωμάτωση του ρυθμιστικού πλαισίου απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών.
Η κοινοτική επίτροπος επισήμανε τη μεγάλη πτώση κατά 80% στα τιμολόγια των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα, την εντυπωσιακή αύξηση του ADSL τους τελευταίους μήνες (περισσότεροι από 750.000 συνδρομητές) και τη μεγάλη ταχύτητα ανάπτυξης στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου (ULL).
Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση των 27 κρατών-μελών με βάση τη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων, αλλά και το γεγονός ότι η ταχύτητα του ADSL στην Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Επιπλέον, μόνο το 19% των Ελλήνων έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί συνδρομητής ευρυζωνικής σύνδεσης έναντι σχεδόν 90% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε.
* Βουρλούμης: ”Δεν φταίει πάντα ο ΟΤΕ”
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παν. Βουρλούμης, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του Οργανισμού. ”Όταν υπάρχουν προβλήματα στην ευρυζωνκότητα φταίει ο ΟΤΕ, όταν έχουμε όμως ένα εκατ. εγκατεστημένες πόρτες, αυτό έγινε μαγικά. Όταν έχουμε 750.000 ενεργές συνδέσεις, κανείς δεν ξέρει πώς φτάσαμε εκεί”. Ο κ. Βουρλούμης διόρθωσε την κοινοτική επίτροπο επισημαίνοντας ότι η κάλυψη της χώρας είναι ήδη στο 90% και όχι στο 19%.
Για το θέμα του λειτουργικού διαχωρισμού των πρώην κρατικών μονοπωλίων στις τηλεπικοινωνίες η κ. Ρέντινγκ τόνισε ότι εξετάζεται, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου, η παροχή τέτοιας δυνατότητας στις τοπικές ρυθμιστικές αρχές. Πρόσθεσε, όμως, ότι παράλληλα πρέπει να διαφυλαχθούν και τα σημαντικά επενδυτικά σχέδια που προωθούν τα πρώην μονοπώλια. Το συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας επισήμανε και ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ”η ρύθμιση στα περισσότερα κράτη είναι ακόμη νέα και πειραματίζεται, κουβαλά ιδεολογικές προκαταλήψεις και συχνά θεωρεί υποχρέωσή της να συντηρεί ήδη δημιουργημένες προβληματικές καταστάσεις”.
Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας παρουσίασε στο συνέδριο ο υπουργός Τύπου, κ. Θεοδ. Ρουσόπουλος.
Πηγή: Euro2day

About Freegr network

Από το Blogger.