Ο ασύρματος κόσμος μας γιγαντώνεται....


Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ασύρματης πιστότητας, γνωστή ως WiFi, παρουσιάστηκε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έκτοτε έχει γνωρίσει τεράστια ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Πέρυσι οι αμερικανικές εταιρείες δαπάνησαν 1,3 δισ. δολάρια για εξοπλισμό WiFi έναντι 917 εκατ. δολαρίων το 2005.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο φαίνεται να έχει αναδειχθεί σε «πονοκέφαλο» για επιχειρήσεις. Στόχος της ασύρματης τεχνολογίας ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να εκτελούν εργασίες εκτός γραφείου, χωρίς πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση Διαδικτύου.
Παρ' όλα αυτά ένα από τα πιο συχνά προβλήματα, που καταγράφεται, είναι η αδυναμία των εργαζομένων να συνδεθούν από την κατοικία τους με το δίκτυο του γραφείου. Όταν ο πομπός δεν είναι αρκετά ισχυρός, η ένδειξη «βρίσκεστε εκτός δικτύου» εμφανίζεται συχνά στους υπολογιστές.
Το αποτέλεσμα είναι σοβαρές καθυστερήσεις, αλλά και απώλεια στοιχείων, που οι εργαζόμενοι δεν έχουν προλάβει να αποθηκεύσουν κατά την εκτέλεση μίας εργασίας.
Πολλές επιχειρήσεις έχουν επίσης αρχίσει να εγείρουν το ζήτημα της ασφάλειας. Σύμφωνα με έρευνες δεκάδες μη νόμιμοι χρήστες, καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση στα ασύρματα δίκτυα των εταιρειών. Πρόκειται πιθανότατα για απλούς πολίτες, που δράττονται της ευκαιρίας για δωρεάν πρόσβαση στο Internet, δημιουργώντας ωστόσο έτσι υπερφόρτωση στο δίκτυο. Υπάρχει ωστόσο και το απαισιόδοξο σενάριο των χάκερ, που έχουν ως στόχο την υποκλοπή απόρρητων επιχειρηματικών πληροφοριών.
Πηγή: naftemporiki.gr

About Freegr network

Από το Blogger.