Στο μικροσκόπιο της ΕΕ οι μηχανές αναζήτησης


Βρυξέλλες
Η έρευνα που ξεκίνησε η ΕΕ λόγω ανησυχιών για τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Google για τους χρήστες επεκτείνεται σε όλες της μηχανές αναζήτησης, ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. H Ομάδα Εργασίας για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ «θα ασχοληθεί με τις μηχανές αναζήτησης γενικά και θα εξετάσει προσεκτικά τις δρστηριότητές τους από τη σκοπιά της προστασίας των δεδομένων, καθώς το θέμα αυτό επηρεάζει έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά την Πέμπτη.
Η 28μελής Ομάδα Εργασίας συμβουλεύει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ωστόσο οι γνωμοδοτήσεις της δεν είναι δεσμευτικές. Η ανακοίνωση δεν κατονομάζει τις μηχανές αναζήτησης με τις οποίες θα ασχοληθεί η Ομάδα. Οι γνωστότεροι πάροχοι υπηρεσιών αναζήτησης είναι οι Google, Yahoo, Microsoft και Ask.com.
Η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης αποθηκεύουν διάφορα δεδομένα που αφορούν τους χρήστες, όπως η διαδικτυακή τους διεύθυνση (I, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν και οι προσωπικές τους προτιμήσεις. Πολλοί φοβούνται ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν στόχος χάκερ ή κυβερνήσεων.
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες της ΕΕ, η Google προσφέρθηκε τον Ιούνιο να μειώσει από τους 24 στους 18 μήνες το χρόνο για τον οποίο διατηρούνται τα δεδομένα των χρηστών. Πέρα από το όριο αυτό, υποστηρίζει η εταιρεία, η αναγνώριση μεμονωμένων χρηστών από τις αποθηκευμένες πληροφορίες είναι αδύνατη.
Πηγη in.gr

About Freegr network

Από το Blogger.