διαδίκτυο

Στο..ψηφιακό σκότος η Ελληνική Περιφέρεια...

-Η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και ιδιαίτερα του Η/Υ και της γρήγορης πρόσβασης στο Internet μπορεί να παρουσιάζει σχετικά υψηλούς ρυθμούς αύξησης στην Ελλάδα την τελευταία διετία, όμως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και στοιχεία, αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ανάπτυξη που υπάρχει στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα γεωγραφικό ψηφιακό χάσμα -όπως αποκαλείται από την Ε.Ε., όπου επίσης παρατηρείται ανάλογο πρόβλημα- μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και των υπόλοιπων περιοχών της χώρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Ν. Αλεξανδρίδης ζήτησε επιτάχυνση προγραμμάτων και δράσεων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην περιφέρεια, προκειμένου να «μη μείνει η περιφέρεια στο διαδικτυακό σκοτάδι».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, η συντριπτική πλειοψηφία των αδεσμοποίητων τοπικών βρόχων, βρίσκεται στην Αθήνα (239.000 επί περίπου 300.000), όταν στη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην κάλυψη της ζήτησης για ευρυζωνικές συνδέσεις, είναι μόλις 29.000, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα μόνο η Λάρισα έχει 5.000 με τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα να έχουν πολύ μικρό αριθμό.
Ενδειξη Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική περιφέρεια που οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στα προβλήματα που υπάρχουν στην ανάπτυξη υποδομών από τους εναλλακτικούς -στην προκειμένη περίπτωση- παρόχους καθώς πολλοί δήμοι ζητούν υπερβολικά ποσά (γνωστά και ως τέλη διέλευσης) για να επιτρέψουν την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών.
Η εκτίμηση παρατηρητών της αγοράς είναι, πάντως, ότι η ελληνική περιφέρεια θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στα ποσοστά διείσδυσης της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών.

About Freegr network

Από το Blogger.