δημοσιογραφία

Ο Δεκάλογος του σωστού blogger!

-ΜΕ αφορμή τις εξελίξεις για τα blog καθώς ετοιμάζεται νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή για την διαχείρισή τους. Ο θόρυβος και ο κουρνιαχτός δεν άλλαξε μετά τις εξελίξεις για το press-gr αλλά ως τεχνολογικό φόρουμ ανακαλύψαμε το 10λογο του blogger που υλοποίησαν φίλοι από το φιλικό φόρουμ του adslgr.com από μερικούς φίλους μου. Ας τον δημοσιοποιήσουμε;
'1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά σοβαρές νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
10.Δεν είμαστε εκδοτικά συγκροτήματα, δεν έχουμε οικονομικούς πόρους, δεν μπορούμε να αντέξουμε μηνύσεις,και επομένως "οι συγκεκριμένες νομικές διατάξεις" που επιβάλλουν την έμμεση λογοκρισία ενός blogger από το φόβο των μηνύσεων, θα πρέπει να καταργηθούν.Το δικαίωμα στην ανωνυμία να είναι καθολικό και αδιασάλευτο από την ισχύουσα νομοθεσία, εκτός αν πρόκειται για εγκλήματα κατά της ζωής.'

About Freegr network

Από το Blogger.