ειδήσεις

Προβλήματα με τις μπαταρίες φορητών στα Windows 7

Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι η εταιρεία εξετάζει αναφορές που έχει λάβει, σύμφωνα με τις οποίες η εγκατάσταση των Windows 7 σε κάποια laptops μείωσε δραματικά τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους.
Ήδη κατά τη φάση beta του νέου λειτουργικού της Microsoft, κάποιοι χρήστες είχαν αναφέρει πρόβλημα με τις μπαταρίες των laptops τους, αλλά μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7 τα προβλήματα αυτά φαίνεται ότι αυξήθηκαν σημαντικά.
Δεν είναι σαφές πόσοι κάτοχοι laptops πλήττονται από αυτό το πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια ένδειξη, αφού μια αναζήτηση στην Google με τον όρο "consider replacing your battery", το μήνυμα λάθους που εμφανίζουν τα Windows 7 στα συστήματα που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, έδωσε 73.000 αποτελέσματα την Παρασκευή.
Ένας χρήστης στο forum του TechNet αναφέρει ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του έφτασε σχεδόν στο μηδέν μετά από καθαρή εγκατάσταση των Windows 7, ενώ πριν ήταν γύρω 1,5 έως 2 ώρες. Ένας άλλος δηλώνει ότι μετά από αναβάθμιση από Windows XP σε 7 η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του μειώθηκε από 2 ώρες στα 30 λεπτά. Κάποιοι χρήστες, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν ότι οι μπαταρίες τους καταστράφηκαν εξαιτίας αυτών των προβλημάτων μετά την αναβάθμιση στα Windows 7.
H Microsoft δηλώνει ότι εργάζεται πάνω στο πρόβλημα με τη βοήθεια των κατασκευαστών hardware και εκτιμά ότι αυτό σχετίζεται με το BIOS των συστημάτων.

About Freegr network

Από το Blogger.