ειδήσεις

Seagate Barracuda XT 2TB (SATA 6Gbps)

ΠΡΟ καιρού, η Seagate ανακοίνωσε τον νέο σκληρό δίσκο Barracuda XT, τον πρώτο σκληρό δίσκο στον κόσμο που κάνει χρήση του πρότυπου Serial ATA Revision 3.0. Ο σκληρός δίσκος που έχουμε στα χέρια μας είναι το μοντέλο Barracuda XT 2 TB (ST32000641AS), ο οποίος όπως αναφέραμε κάνει χρήση της τεχνολογίας SATA 6Gbps, η οποία διπλασιάζει το bandwidth σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, υποστηρίζοντας θεωρητικά μέγιστη μεταφορά δεδομένων 600MB/s.
Αναμφισβήτητα, η τεχνολογία του μέλλοντος όσο αφορά στα μέσα αποθήκευσης είναι η μνήμη NAND flash και φυσικά τα Solid State Drives που την χρησιμοποιούν. Τα Solid State Drives προσφέρουν εκπληκτικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής και εξίσου απλησίαστους χρόνους απόκρισης (response time) σε σχέση με τα “μηχανικά” drives.
Οι σκληροί δίσκοι πάντως, παρά την επίθεση που έχουν δεχτεί, καταφέρνουν ακόμα και σήμερα να διατηρούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα SSD, την χωρητικότητα που προσφέρουν στο μέσο χρήστη, σε σχέση πάντα με το κόστος τους.
Έτσι, ενώ είναι εφικτό για κάποιον να αποκτήσει ένα SSD με χωρητικότητα 256GB ή 512GB (υπάρχουν και μερικά στα 1TB), το αντίτιμο είναι τόσο υψηλό για τον μέσο χρήστη, που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι απλώς να… αγνοήσει την ύπαρξη τους. Σε σχέση με τα SSD, οι σκληροί δίσκοι προσφέρουν εκπληκτικό λόγο “κόστους ανά GB”, και αυτό είναι κάτι που ο σύγχρονος χρήστης, με τις ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις και ανάγκες για χωρητικότητα, δεν μπορεί να αγνοήσει.
O Seagate Barracuda XT 2TB μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη ως αποθηκευτικό μέσο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει ακόμα και τον σκληρό δίσκο που θα φιλοξενήσει το λειτουργικό σύστημα, αφού επιδεικνύει αρκετά υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης/ εγγραφής, τουλάχιστον σε σχέση με τα άλλα αντιπροσωπευτικά δείγματα του είδους του.

About Freegr network

Από το Blogger.