ειδήσεις

Amd Bulldozer CPU κόντρα στην Intel...

Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την έλευση των νέων επεξεργαστών της Amd οι οποίοι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική bulldozer. Ορίστε λοιπόν μερικές ακόμη πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα που θα πρωτοεμφανιστούν πιθανώς τον...Αύγουστο.
Αρχικά βλέπουμε ότι τα τετραπύρηνα μοντέλα θα έχουν τις ονομασίες FX-4100 και FX-4120 με TDP της τάξης των 95 Watt. Η συχνότητα του πρώτου είναι στα 3.6 ενώ δυστυχώς η συχνότητα του δεύτερου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.
Στην επόμενη κατηγορία, δηλαδή αυτή των εξαπύρηνων επεξεργαστών, θα δούμε τον FX-6100 με συχνότητα 3.3 Ghz στην οποία όταν εφαρμοστεί το Turbo Core θα φτάνει τα 3.9 Ghz. Ο παραπάνω επεξεργαστής θα συνοδεύεται από τον FX-6120 χαρακτηριστικά του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Η τελευταία κατηγορία επεξεργαστών bulldozer και η πιο εντυπωσιακή φυσικά είναι αυτή των οχταπύρηνων επεξεργαστών. Εκεί λοιπόν έχουμε τους FX-8100 και FX-8120 οι οποίοι έχρονται με 95 W TDP, με τον δεύτερο να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία των 95 και μία των 125 W. Οι συχνότητες των παραπάνω θα είναι στα 2.8 Ghz(με Turbo 3.7) για τον 8100 και 3.1 Ghz(με Turbo 4) για τον 8120.
Ο κορυφαίος οχταπύρηνος θα είναι ο FX-8150 με συχνότητα της τάξης των 3.6 Ghz(με Turbo 4.2).Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε πως σε αντίθεση με τα παλαιότερα νέα η επιπλέον συχνότητα του Turbo Core είναι κάπως μικρότερη ενώ τα base clocks των επεξεργαστών είναι μεγαλύτερα.
Όλα αυτά τα μοντέλα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναμένονται μέσα στον Αύγουστο. Βέβαια μετά από τόσες αλλαγές στο πρόγραμμα θα ήταν καλό να εκλάβετε αυτήν την περίοδο κυκλοφορίας με κάποια επιφύλαξη.

About Freegr network

Από το Blogger.