ειδήσεις

Brazos-T για τα επερχόμενα Windows 8 tablets

Μετά από την Intel, η AMD ετοιμάζει την δική της πλατφόρμα για την υποδοχή των Windows 8. Ο λόγος για την Brazos-T η οποία έχει στόχο την χρήση της σε Windows 8 tablets, ενώ θα μπει στην μαζική παραγωγή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η Brazos-T αποτελείται από δύο κύρια μέρη, την Hondo APU (accelerated processing unit), η οποία είναι η διάδοχος της Desna (Z-01) και το Hudson M2T το οποίο στέλνει για συνταξιοδότηση το Hudson M1.
Η Hondo είναι κατασκευασμένη με την τεχνολογία των 40nm και διαθέτει δύο πυρήνες x86 Bobcat στο 1 GHz και γραφικά από την Radeon HD 6250 (DirectX 11), αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, θα καταναλώνει ενέργεια η οποία θα είναι ίση με 2W σε σύγκριση με τα ήδη υπάρχον 4W και θα έχει TDP στα 4.5W αντί των 5.9W της Z-01.
Όσον έχει να κάνει με το Hudson M2T, έρχεται με TDP στο 1W. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα, καθώς η Intel και η AMD εργάζονται ανελλιπώς για την μείωση της κατανάλωσης των mobile πλατφορμών τους. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται το ερχόμενο έτος.

About Freegr network

Από το Blogger.