ειδήσεις

Ρουφιάνος της Αστυνομίας...το Facebook!

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το Facebook, επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να διερευνούν τα προφίλ των χρηστών, χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι Ομοσπονδιακές αρχές, έχουν συντάξει 24 εντάλματα έρευνας από το 2008, που επιτρέπουν σε όργανα επιβολής του νόμου, να ερευνούν τους λογαριασμούς χρηστών στο facebook. Μερικά από τα εντάλματα αυτά, αφορούν την έρευνα των status updates αλλά ορισμένα απαιτούσαν πρόσβαση στα αιτήματα φιλίας, στις φωτογραφίες ακόμη και στα προσωπικά μηνύματα.
Πόσες φορές άραγε, οι χρήστες θα έχουν κρίνει αυτές τις έρευνες παράνομες και ώς παραβίαση της προσωπικής τους ζωής; Ισως ποτέ, καθώς ειδικοί εκτιμούν ότι δεν γνωρίζουν πότε η αστυνομία και άν έχει επισκεφθεί/ερευνήσει το προφίλ τους. Ούτε το Facebook αλλά και ούτε τα όργανα επιβολής υποχρεούνται να ενημερώσουν τους χρήστες για μια ενδεχόμενη έρευνα, αλλά σελίδες όπως το Twitter και η Google, το έχουν ώς βασικό κανόνα, στους Όρους χρήσης.
Με τους χρήστες, να ξοδέυουν όλο και περισσότερο χρόνο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο ο έλεγχος των αρχών για στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς φαίνεται πολύ λογικός.

About Freegr network

Από το Blogger.