ειδήσιες

Ξεχάστε τους AMD Bulldozer,ήρθε η σειρά των Piledriver

Κι ενώ η αγορά περιμένει την έλευση των επεξεργαστών Bulldozer της AMD, οι συζητήσεις για την επόμενη γενιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Γνωρίζουμε εδώ και λίγο καιρό ότι η επόμενη γενιά των AM3+ έχει την κωδική ονομασία Piledriver και τα στοιχήματα για τις επιδόσεις τους δίνουν και παίρνουν.
Αυτό, βέβαια, είναι για την ώρα θεωρητική συζήτση, δεδομένου ότι δεν έχουμε μετρήσει ακόμα τις επιδόσεις των Bulldozer. Ένα έγγραφο που αποδίδεται στην AMD, πάντως, αναφέρει ότι οι Piledriver θα έχουν αυξημένες επιδόσεις κατά 10% σε σχέση με τους Bulldozer. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιες φήμες/εκτιμήσεις, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε μετρήσιμα στοιχεία.
Τα "σιγουράκια" για την ώρα είναι ότι οι Piledriver θα βασίζονται στην πλατφόρμα των Bulldozer, κάτι που σημαίνει chipsets της σειράς 9 και socket AM3+. Το κακό είναι ότι δε θα έχουμε κάτι καινούριο στο μέτωπο των north/southbridge, το καλό όμως είναι ότι όποιος έχει ήδη AM3+ mobo θα μπορεί να εγκαταστήσει έναν Piledriver αφού προηγηθεί ένα BIOS update. Οι Piledriver θα συνοδεύονται, επίσης, από το Turbo Core 3.0. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, όμως, ουδείς είναι σε θέση να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή.
Πηγή: pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.