ειδήσεις

QNAP TS-219P II : Ένα "σύννεφο" στο σπίτι

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίο καιρό για το cloud computing. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, τα δεδομένα και οι εφαρμογές δεν θα βρίσκονται στο τοπικό μας υπολογιστή, αλλά σε κάποιον server που θα τα φιλοξενεί. Εξετάζοντας το "σύννεφο" σε μία μικρότερη κλίμακα, μία ανάλογη τάση παρατηρούμε ότι έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στους μικρόκοσμους των οικιακών μας δικτύων. Καθώς σε ένα σπίτι αρχίζουν να υπάρχουν περισσότεροι από έναν υπολογιστές, smartphones, ταμπλέτες, δικτυακές τηλεοράσεις, δικτυακά media players και άλλες συσκευές που συνδέονται στο τοπικό μας δίκτυο, η ανάγκη για κεντρική αποθήκευση των δεδομένων μας γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Αρχικά, πολλοί από εμάς συνήθιζαν να αφήνουν έναν υπολογιστή (το κατεβαστήρι) μονίμως ανοιχτό. Ο υπολογιστής αυτός πολλές φορες εξυπηρετούσε και τον ρόλο του οικιακού server μιας και συνήθως είχε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Καθώς όμως (κυρίως εξ ανάγκης) αρχίσαμε να μετράμε την κάθε kWh της ΔΕΗ, αρχίσαμε και να αναζητούμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να έχουμε τα δεδομένα μας διαθέσιμα στο δίκτυο, με την μεγαλύτερη ασφάλεια (λέγε με συστοιχία RAID) και με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Και έτσι μπηκαν στην ζωή μας τα Network Attached Storage ή αλλιώς NAS.
H QNAP είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των NAS από το 2004, έχοντας μία πάρα πολύ μεγάλη γκάμα από προϊόντα που μπορούν να καλύψουν από μικρές "οικιακές" ανάγκες έως αρκετά μεγάλες εταιρικές. Πριν λίγες μέρες παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά x19P ΙΙ που απευθύνεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε εταιρικούς (με μικρές απαιτήσεις) πελάτες. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια (και αυτή τη φορά το παρακάναμε με την εισαγωγή), ας υποδεχτούμε στο εργαστήρι μας το QNAP TS-219P II.

About Freegr network

Από το Blogger.