ειδήσιες

Internet 30Mbps για όλους μέχρι το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να βελτιώσει τις τηλεπικοινωνιακές της υποδομές.
Η Neelie Kroes, Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα της ΕΕ, ανακοίνωσε ένα πακέτο ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για τη βελτίωση των υποδομών, ενώ προβλέπεται κονδύλι και για την απόλυτη συμβατότητα των δημόσιων υπηρεσιών από χώρα σε χώρα. Πέρα από τα 9,2 δισ., η Επιτροπή προσδοκά ότι θα υπάρξουν επιπλέον δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια μεταξύ 50 και 100 δισ. ευρώ. Το αρχικό πακέτο θα έχει τη μορφή ενός εγγυοδοτικού ταμείου που θα στηρίζει επενδύσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Στόχος της Κομισιόν είναι όλες οι χώρες να έχουν υποδομή για ευρυζωνικές συνδέσεις τουλάχιστον 30Mbps μέχρι το 2020. Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, ότι οι μισοί Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις 100Mbps μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τότε με τη μορφή που έχει σήμερα ή με κάποια καλύτερη...

About Freegr network

Από το Blogger.