28nm

Cortex A7 CPU από την ARM

Παρά το ότι η ARM έχει επικεντρωθεί σε επεξεργαστές που προορίζονται για tablets και superphones με υψηλές επιδόσεις, δεν ξεχνά την αγορά άλλων συσκευών χαμηλότερης απόδοσης, ανακοινώνοντας τον Cortex A7.
Η βρετανική κατασκευάστρια chip ανακοίνωσε τον ARM A7 MPCore, έναν χαμηλής απόδοσης επεξεργαστή ο οποίος προορίζεται για entry-level smartphones και παρόμοιες συσκευές. Την ώρα που περιμένουμε μοντέλα με 2 και 4 πυρήνες (ή και 5 αν συμπεριλάβουμε την nVIDIA) τους επόμενους μήνες, το Α7 θα είναι ένα chip με μεγάλο ενδιαφέρον και θα αποτελέσει λύση σε πολλά mainstream smartphones που θα έρθουν στο μέλλον.
Το Α7 είναι ένα chip που χρησιμοποιεί την 28nm fabrication process και οι υπεύθυνοι της εταιρείας μιλούν ότι είναι το πιο power efficient chip που έχουν δημιουργήσει ποτέ. Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί σε μοντέλα με έναν και περισσότερους πυρήνες. Λόγω της νέας αρχιτεκτονικής και της κατασκευαστικής τεχνικής των 28nm, το Α7 αναμένεται να επιτρέψει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς αναμένεται να έχει χαμηλότερη κατανάλωση.
Υψηλά ιστάμενοι της ARM πιστεύουν ότι το Α7 θα κάνει εφικτό στους κατασκευαστές να κατασκευάσουν smartphones κάτω των 100 δολαρίων που θα έχουν την ίδια απόδοση με τα high-end συμβατικά τηλέφωνα που υπάρχουν στην αγορά. Το Α7 δεν αναμένεται στις αγορές πριν το 2013.

About Freegr network

Από το Blogger.