ειδήσεις

O θρυλικός κυβερνήτης στο Star Trek θα μεταδώσει την προσεδάφιση του Curiosity

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, εφόσον όλα πάνε καλά, το Curiosity, το πυρηνοκίνητο ρομπότ της NASA, θα προσεδαφιστεί στον Αρη για να ξεκινήσει μια νέα αποστολή εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη.
Όπως έγινε γνωστό η NASA συμφώνησε με τον ηθοποιό Ουίλιαμ Σάτνερ να είναι εκείνος που θα περιγράψει την στιγή της προσεδάφισης. Ο Σάτνερ έγινε γνωστός στον ρόλο του «Κάπτεν Κερκ», του κυβερνήτη του διαστημόπλοιου USS Enterprise στην τηλεοπτική σειρά Star Trek που άφησε εποχή και απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.
To Curiosity έφτασε στον Αρη μετά από ένα ταξίδι 565 εκατομμυρίων χλμ.
Τη Δευτέρα το πρωί το σκάφος που μεταφέρει το κόστους 2 δισ. ευρώ ρομπότ θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης. Οι επιτελείς της NASA έχουν ονομάσει την διαδικασία αυτή ως «τα επτά λεπτά του τρόμου».
Το σκάφος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Αρη με ταχύτητα περίπου 20 χιλιάδων χλμ/ώρα. Ένας συνδυασμός συστημάτων (αλεξίπτωτα, ειδικά σχεδιασμένοι προωθητήρες κ.α.) που είναι ενσωματωμένα στο σκάφος θα βοηθήσουν το Curiosity ώστε να προσεδαφιστεί όσο πιο «μαλακά» γίνεται για να μην υποστεί ζημιά κανένα από τα προηγμένα και υπερευαίσθητα όργανα που διαθέτει.
Ο Σάτνερ θα περιγράψει τη διαδικασία προσεδάφισης του ρομποτικού εξερευνητή και οι επιτελείς της NASA θα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τη διαδικασία ευχόμενοι να πάνε όλα καλά.

About Freegr network

Από το Blogger.