κινητά

Tawkon: Εφαρμογή μετράει ακτινοβολία Κινητών

H ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα εικάζεται ότι προκαλεί σειρά προβλημάτων υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό. Ορισμένοι επιστήμονες αποδίδουν στη χρήση των κινητών τηλεφώνων ακόμα και την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ ή καρκίνων του εγκεφάλου.
Έτσι μια νέα εφαρμογή για Android συσκευές εντελώς δωρεάν, βοηθά τους χρήστες που ανησυχούν, να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Πρόκειται για την εφαρμογή Tawkon η οποία και ενημερώνει το χρήστη για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία ανάλογα με τις συνθήκες, τα επίπεδα χρήσης, αλλά και τις διαφορετικές συσκευές.
Σκοπός της εφαρμογής δεν είναι να αποθαρρύνει τη χρήση κινητού, αλλά να μετρήσει τα επίπεδα έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και να ειδοποιήσει τον χρήστη αν είναι καλύτερο να προμηθευτεί ένα bluetooth ή μια συσκευή handsfree.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μάιο η Sharp είχε κυκλοφορήσει το κινητό smartphone Pantone το οποίο έχει δέκτη μέτρησης της ραδιενέργειας και προορίζεται για τους κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί όπως η Φουκουσίμα.

About Freegr network

Από το Blogger.