ειδήσεις

B75M-D3V- μικρή αλλά με ποιότητα Gigabyte

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε μόλις ανοίξουμε το κουτί της B75M-D3V είναι τρία βιβλιαράκια, ένα CD με τους Drivers, 2 καλώδια Sata σε μαύρο χρώμα για να είναι πιο διακριτικά μέσα στον υπολογιστή ενώ από κάτω φυσικά υπάρχει η μητρική B75M-D3V η οποία περιβάλλεται από ένα προστατευτικό μονωτικό που την προστατεύει από τον στατικό ηλεκτρισμό.
Η πλακέτα βρίσκεται πάνω σε ένα χάρτινο πλαίσιο που την προστατεύει από κραδασμούς και δεν επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση της μέσα στο κουτί.
..::Περιγραφή::..
Η μητρική είναι εξοπλισμένη με το chipset Intel B75 ,το οποίο είναι αρκετά δυνατό και μπορεί να υποστηρίξει πλήρως όλους τους επεξεργαστές με socket 1155 της Intel, όπως τους Core i3/i5/i7 γενιάς Sandy Bridge και Ivy Bridge.
Η mobo έχει κατασκευαστεί για επαγγελματική χρήση και προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα.
Το PCB της μητρικής έχει μια επίστρωση απο νέας τεχνολογίας glass fiber που το προστατεύει από υγρασία και στατικό ηλεκτρισμό.
Όλοι οι πυκνωτές είναι τεχνολογίας solid και παράγουν πολύ λιγότερη θερμότητα.
Επιπλέον προστασία προσφέρει το διπλό BIOS της μητρικής. Ετσι, αν το ένα bios-chip χαλάσει, την εκκίνηση του συστήματος την αναλαμβάνει το δεύτερο (εφεδρικό) με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και δεν χρειάζεται να πετάξουμε την πλακέτα ή να τρέχουμε για δύσκολες επισκευές.
Η πλακέτα έχει δύο θέσεις για μνήμες, κάτι που μας περιορίζει στα 16GB μνήμης, όμως ακόμα και τα 4GB καλύπτουν τους περισσότερους χρήστες.
Η μητρική είναι πλούσια σε εξόδους.
Στο back-panel βλέπουμε:
4xUSB 2.0
2xUSB 3.0
εισόδους και εξόδους του κυκλώματος ήχου
1 x PS2 port
1 x DVI port
1 x VGA port
1 x Gigabit LAN port
1 x parallel port για παλιούς εκτυπωτές μιας και απευθύνεται σε επαγγελματίες.
Οι εσωτερικές της συνδέσεις είναι:
2 x USB 2.0 για μπροστινές υποδοχές
1 x USB 3.0 για μπροστινή υποδοχή
5 x Sata 3GB/s
2 x Sata 6GB/s
2 x Fan source (CPU/system)
1 x έξοδο/είσοδο ήχου για μπροστινό panel
Για την σύνδεση με κάρτες γραφικών έχει μια PCI-E 3.0 ενώ για άλλες κάρτες έχει 2 PCI-E 1x και μια παραδοσιακή PCI.
..::BIOS και Overclocking::..
Το BIOS που διαθέτει η μητρική είναι έγχρωμο ενώ μπορεί ο χρήστης να το ελέγχει και με το ποντίκι, επίσης για όποιον δεν βολεύεται με το ποντίκι, το μενού του BIOS ελέγχεται πλήρως ανεξάρτητα και με το πληκτρολόγιο σαν να ήταν παλιού τύπου με απλά καλύτερα χρώματα.
Οι δυνατότητες overclocking με αυτή την μητρική είναι πολύ περιορισμένες.
Στον επεξεργαστή Intel Core i5 2400 η μητρική επιτρέπει μέγιστο πολλαπλασιαστή X32,πράγμα που τον περιορίζει στα 3.2GHz, όμως το turbo boost του επιτρέπει να φτάσει στα 3.4GHz με 4 πυρήνες ενεργούς..myplaisio

About Freegr network

Από το Blogger.