ειδήσεις

5ος Φοιτητικός Διαγωνισμός E-nnovation 2012


Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώνεται ο φετινός 5ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-nnovation 2012) που φέτος το οργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με την υποστήριξη 17 άλλων Ελληνικών ΑΕΙ. Στις 10 Οκτωβρίου οι 15 ομάδες που έφθασαν στον τελικό θα παρουσιάσουν τα business plans στην επιτροπή βραβείων που αποτελείται από ειδικούς στην επιχειρηματικότητα.
Φέτος συμμετείχαν 300 φοιτητές, σε 110 ομάδες από 32 ΑΕΙ σε Ελλάδα και Κύπρο. Στον Δεύτερο γύρο πέρασαν 48 ομάδες που κατέθεσαν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Από αυτές, προκρίθηκαν στο τελικό 15 ομάδες, αποτελούμενες από 52 Έλληνες φοιτητές από 15 διαφορετικά ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Ιταλία, Κύπρος).
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων (Φεβρουάριος- Ιούλιος 2012) οργανώθηκαν 15 ενημερωτικές εκδηλώσεις (σεμινάρια) σε Ελλάδα και Κύπρο. Για τις 48 ομάδες που έφθασαν στο ΄Β γύρο θα διεξαχθούν μέχρι τέλος της χρονιάς ειδικά σεμινάρια / workshops από ειδικούς στην νέα επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη επιχειρήσεων για να υλοποιήσουν (σε τεχνικό, οργανωτικό, χρηματοδοτική επίπεδο) την επιχειρηματική τους ιδέα.

About Freegr network

Από το Blogger.