ειδήσεις

Τα μελλοντικά σχέδιά της Oracle για την Java

Κατά την κεντρική παρουσίαση περί στρατηγικής στο JavaOne 2012, ο Hasan Rizvi, Executive Vice President, Oracle Fusion Middleware και Java, και η ομάδα ανάπτυξης της Oracle Java παρουσίασαν συνοπτικά τα σχέδια για το μέλλον της πλατφόρμας Java και τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία Java.
 Ο Phil Rogers, AMD Corporate Fellow και Πρόεδρος του HSA Foundation, συμμετείχε μαζί με στελέχη της Oracle στη συζήτηση για το Project Sumatra, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα στην Κοινότητα OpenJDK. Το Project Sumatra θα εξερευνήσει τρόπους με τους οποίους η Java μπορεί να επεκταθεί ώστε να υποστηρίζει ετερογενή μοντέλα υπολογιστικών συστημάτων για βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εκπρόσωποι των Canoo, Cinterion, Navis, National Geographic, Nike και του Εθνικού Νομισματοκοπείου του Καναδά (Royal Canadian Mint) συμμετείχαν επίσης μαζί με στελέχη της Oracle στην κεντρική παρουσίαση, όπου και συζήτησαν για τα πιο πρόσφατα έργα τους που βασίζονται στη Java.
 Τα κύρια σημεία της παρουσίασης καλύπτουν αρκετούς τομείς-κλειδιά της τεχνολογίας Java: Java Platform, Standard Edition (Java SE) και JavaFX (βλ. σχετική ανακοίνωση τύπου: Η Oracle παρουσιάζει συνοπτικά το σχέδιο εξέλιξης για τη Java SE και τη JavaFX στο JavaOne 2012) Μια έκδοση προεπισκόπησης του JavaFX Scene Builder 1.1 για προγραμματιστές είναι διαθέσιμη για άμεση λήψη, προσθέτοντας υποστήριξη για Linux. Η Oracle σχεδιάζει να προτείνει στην Κοινότητα OpenJDK (αργότερα μέσα στο έτος) για υλοποίηση το Project Nashorn, μια νέα μηχανή JavaScript για το Java Virtual Machine (JVM). Η Oracle προσδοκά ότι θα βελτιώσει το Project Nashorn με την υποστήριξη αρκετών άλλων φορέων που συνεισφέρουν στην Κοινότητα OpenJDK, όπως οι IBM, Red Hat και Twitter. Τα σχέδια για τη Java SE 8 προχωρούν και η Oracle ανακοίνωσε ένα αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης για τη νέα έκδοση, με αναμενόμενη διαθεσιμότητα στα τέλη του 2013.

About Freegr network

Από το Blogger.