τεχνολογία

Ξέχασα τον κωδικό στο iPad, πως θα το ξεκλειδώσω;

Το iPad και οι υπόλοιπες συσκευές της Apple μπορούν να κλειδωθούν με έναν κωδικό (passcode) έτσι ώστε να μην μπορούν άλλοι να μπουν στη συσκευή. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης ξεχάσει τον τετραψήφιο κωδικό έχει τη δυνατότητα να προσπάθήσει κάποιες φορές μήπως τον πετύχει. Αν βάλεις τον λάθος κωδικό για αρκετές φορές, τότε το iPad θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να βάζεις τον κωδικό για λίγα λεπτά. Μετά μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. Αν δεν θυμάσαι τον κωδικό τότε η μόνη λύση που υπάρχει είναι η παρακάτω:
Ξεκλείδωμα iPad με γνωστό υπολογιστή
Σύνδεσε το iPad στον υπολογιστή σου, αυτόν με τον οποίο τον είχες συνδέσει το iPad την τελευταία φορά. Με τη σύνδεση θα πάρεις και πάλι τον έλεγχο της συσκευής και θα μπορέσεις να κάνεις reset το password (και να κάνεις ένα backup). Αν ο υπολογιστής που είχες κάνει τελευταία φορά συγχρονισμό δεν υπάρχει, και υπάρχει ένας άλλος υπολογιστής, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις ανάκτηση του κωδικού. Μπορείς όμως να επαναφέρεις τη συσκευή στην αρχική της κατάσταση.
Ξεκλείδωμα iPad με άγνωστο υπολογιστή
Αυτό που θα κάνεις είναι restore σε έναν υπολογιστή με εγκατεστημένο iTunes, δηλαδή θα επαναφέρεις τη συσκευή στην αρχική κατάσταση σβήνοντας τα πάντα, φωτογραφίες, εφαρμογές κλπ. Για να γίνει αυτό:
1. Σύνδεσε το iPad με τον υπολογιστή σου.
2. Επέλεξε το iPad από την εφαρμογή του iTunes
3. Πάτα την επιλογή Summary
4. Πάτα Check for Update, το iTunes θα σου πει ότι υπάρχει νεότερη έκδοση διαθέσιμη
5. Πάτα Restore, ακολούθησε τις εντολές και το iPad θα επιστρέψει στην αρχική κατάσταση.

About Freegr network

Από το Blogger.