ειδήσεις

Να δεχτώ αίτημα φιλίας στο Linkedin;

Αυτή είναι μια ερώτηση που έχουν στο νου τους οι περισσότεροι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πιο πολλοί σκέφτονται το Facebook και το Twitter, όμως υπάρχει και το Linkedin που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Οι προσκλήσεις και στο χώρο του Linkedin κρύβουν τους ίδιους κινδύνους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Linkedin είναι ένας κοινωνικός χώρος όπου μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο, με το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει και επαγγελματικές ανάγκες, πέραν των προσωπικών.
Πιο συγκεκριμένα, το Linkedin μπορεί να γίνει ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο βιβλίο διευθύνσεων, όπου ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις επαφές του για ποικίλους σκοπούς. Γι’ αυτό το λόγο, οι επαφές είναι πολύ σπουδαίες και δεν είναι δυνατό να υπάρχουν άσχετοι άνθρωποι, τους οποίους κάποιος γνωρίζει ελάχιστα και καμία σχέση δεν έχουν με τις επιδιώξεις και τη ζωή του. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και σωστή επιλογή των μελών που θα διαλέξει κανείς να είναι στο δίκτυο του στο Linkedin, γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που έχουν πάρει αυτό το μάθημα με σκληρό τρόπο. Για παράδειγμα, κάποιοι δεν σκέφτηκαν σωστά και επιλεκτικά ορισμένες προσκλήσεις που αποδέχτηκαν και κατέληξαν να έχουν ένα μεγάλο μεν δίκτυο, αλλά γεμάτο με ανθρώπους που καμία σχέση δεν είχαν μαζί τους και δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να τους βοηθήσουν να εξελιχθούν, γιατί ανακάλυψαν ότι τελικά ελάχιστους από αυτούς τους ανθρώπους ήξεραν πραγματικά.
Το μυστικό για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα είναι να κάνετε το «τεστ της χάρης». Με άλλα λόγια, κάθε φορά που σας έρχεται μια πρόσκληση αποδοχής στο Linkedin, αναρωτηθείτε «Θα έκανα κάποια χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο; Εκείνος θα με βοηθούσε αν το ζητούσα;». Αν η απάντηση σας είναι ότι δεν θα βοηθούσατε και δεν θα σας βοηθούσε, τότε δεν υπάρχει λόγος να αποδεχτείτε την πρόσκληση, αν απαντήσετε «ναι», τότε θα έχετε προσθέσει ένα άτομο που θα φας φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

About Freegr network

Από το Blogger.