ειδήσεις

Η Intel στην έκθεση CES 2014

Ο CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, παρουσίασε ένα εύρος προϊόντων, τις δράσεις και τις στρατηγικές σχέσεις, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας σε ένα ευρύ φάσμα φορητών και wearable συσκευών, καθώς και τις συνδεδεμένες δημιουργίες ανεξάρτητων εφευρετών. 


Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο pre-show για την CES 2014 που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.
Η ομιλία του κ.Krzanich περιέγραψε ένα όραμα για το πώς το τοπίο της πληροφορικής ανασχηματίζεται και για τη σπουδαιότητα της ασφάλειας σε βαθμό που απαιτείται να είναι ενσωματωμένη σε όλες τις συσκευές. Ο κόσμος εισέρχεται σε μια εποχή ολοκλήρωσης με την τεχνολογία που δεν καθορίζεται από τις συσκευές, αλλά από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον τρόπο ζωής των ανθρώπων με τρόπους που προσφέρει νέα χρηστική αξία και δυνατότητες. Ως παραδείγματα, τόνισε αρκετές «διαισθητικές» τεχνολογίες, τις οποίες η Intel θα αρχίσει να προσφέρει αυτό το έτος. Για παράδειγμα, η εταιρεία φέρνει τις ανθρώπινες αισθήσεις σε συσκευές που βασίζονται σε τεχνολογία Intel με μια νέα οικογένεια προϊόντων hardware και software που ονομάζεται τεχνολογία Intel® RealSense™.
Ο CEO της Intel, ανέφερε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Intel αντιμετωπίζει δύο κρίσιμα ζητήματα, που στιγματίζουν τη βιομηχανία καταναλωτικών ηλεκτρονικών: την ασφάλεια δεδομένων και συσκευών και τη σύγκρουση για τα ορυκτά που προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ). Δήλωσε ότι η Intel πέτυχε ένα κρίσιμο ορόσημο και τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή και τη συσκευασία των μικροεπεξεργαστών που κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Intel, προέρxοναι από ζώνες χωρίς συγκρούσεις κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από ελέγχους τρίτων ή από την άμεση επικύρωση από την οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Intel.
«Πριν από δύο χρόνια, είπα σε αρκετούς συναδέλφους ότι χρειαζόμαστε έναν δύσκολο στόχο, μια δέσμευση να καταλήξουμε ευλόγως στο συμπέρασμα ότι τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στους μικροεπεξεργαστές μας δεν είναι αποτέλεσμα μάχης», δήλωσε ο Krzanich. «Αισθανθήκαμε την υποχρέωση να εφαρμόσουμε αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα μας για να εξασφαλίσουμε ότι η επιχείρησή μας και τα προϊόντα μας δε χρηματοδοτούσαν ακούσια ανθρώπινες θηριωδίες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Παρόλο που έχουμε φτάσει σε αυτό το ορόσημο, αυτό είναι μόνο η αρχή. Εμείς θα συνεχίσουμε τους ελέγχους μας και την επίλυση ζητημάτων που εντοπίζονται.»
Η Intel μέσα στις Wearable Συσκευές
Ο κ.Krzanich, δήλωσε ότι η Intel επιδιώκει ενεργά την υποστήριξη μιας σειράς από προϊόντα και πρωτοβουλίες, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας στις wearable συσκευές. Η προσέγγιση της Intel σε αυτή την επόμενη εξέλιξη στην πληροφορική, είναι να φανταστεί και να δημιουργήσει τις συσκευές και πλατφόρμες αναφοράς για την ανάπτυξη wearable προϊόντων για τους πελάτες της.
Ο CEO της Intel υπογράμμισε πληθώρα wearable συστήματων αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ακουστικών που παρέχουν δυνατότητες βιομετρίας και χρήσης κατά την άθληση, ενός έξυπνου ακουστικού που είναι πάντα πρόθυμο να συμμετάσχει και μπορεί να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες τεχνολογίες προσωπικής βοήθειας, προκειμένου να κάνει την εμπειρία των καταναλωτών πιο διαισθητική και ενός «έξυπνου δοχείου» για ασύρματη φόρτιση συσκευών.
Ο CEO της Intel ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με τους Barneys New York*, το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής* και το Opening Ceremony*, προκειμένου να εξερευνήσουν και να φέρουν στην αγορά νέες έξυπνες wearable τεχνολογίες και να ενισχύσουν το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ της μόδας και της τεχνολογίας. Επίσης, ξεκίνησε η πρόκληση «Make it Wearable» της Intel, μια παγκόσμια προσπάθεια με στόχο την επιτάχυνση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με την τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα κληθούν έξυπνοι και δημιουργικοί άνθρωποι να εξετάσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τον πολλαπλασιασμό των wearable συσκευών και της πανταχού παρούσας υπολογιστικής δυνατότητας , όπως οι ουσιαστικής χρησιμότητας εφαρμογές, η αισθητική, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Επιπρόσθετα της ανάπτυξης των συσκευών αναφοράς για wearable τεχνολογίες, η Intel θα προσφέρει μια σειρά από προσβάσιμες πλατφόρμες χαμηλού κόστους εισόδου. Ο στόχος των δράσεων αυτών, είναι να βοηθήσουν στη μείωση των εμποδίων εισόδου για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις στη δημιουργία καινοτόμων wearable συσκευών συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο ή άλλων συσκευών μικρού μεγέθους.

About Freegr network

Από το Blogger.