τεχνολογία

Τα προβλήματα ασφαλείας απωθούν έναν στους τρεις Ευρωπαίους από το mobile banking

Η πρόσφατη έρευνα Kaspersky Consumer Security Risks ανέδειξε ότι ένας στους τρεις χρήστες mobile συσκευών στην Ευρώπη δεν αισθάνεται ασφαλής να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές με smartphones ή tablets. O λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν πως οι φορητές συσκευές είναι επαρκώς προστατευμένες όσον αφορά αγορές στο διαδίκτυο ή όταν χρησιμοποιούν online banking. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και τα συστήματα e-banking έχουν κάνει τις οικονομικές συναλλαγές ευκολότερες. Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, να αγοράσουν σπάνια αντικείμενα και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με μερικά μόνο κλικ, χωρίς να σπαταλούν χρόνο σε ουρές.
Η ευρεία χρήση των smartphones και των tablets κάνει τις online τραπεζικές συναλλαγές ακόμα πιο εύκολες. Με τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των gadgets, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα, όχι μόνο όταν βρίσκονται στο σπίτι ή στο γραφείο, αλλά απ’ όπου υπάρχει πρόσβαση στο Internet ή σήμα στο κινητό. Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες smartphones και tablets δεν κατανοούν τα οφέλη που προσφέρει αυτή η άμεση πρόσβαση και φαίνεται ότι πολλοί διστάζουν να «καλωσορίσουν» τις τεχνολογίες mobile banking.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη δεν θα χρησιμοποιούσε μια φορητή συσκευή για online συναλλαγές, όπως η αγορά προϊόντων σε online καταστήματα. Ένα ελαφρώς μικρότερο, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο, ποσοστό κατόχων smartphones και tablets (31%) δεν αισθάνεται άνετα με τη χρήση των συσκευών του για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Μόνο το 23% των χρηστών smartphones και το 45% των χρηστών tablets δεν ανησυχεί με την εισαγωγή οικονομικών πληροφοριών στα gadgets τους.

About Freegr network

Από το Blogger.