ειδήσεις

Windows 9 στη BUILD 2014, πιθανή κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2015

Το επερχόμενο συνέδριο της Microsoft, η BUILD 2014 που θα διεξαχθεί στο San Francisco, αναμένεται να είναι ο χώρος που θα μάθουμε πολύ σημαντικές πληροφορίες για τα Windows. Η πάντα καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα WinSuperSite δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες για το άμεσο μέλλον των Windows και όχι μόνο. Αρχικά η Microsoft προτίθεται να κυκλοφορήσει όπως γνωρίζουμε το πρώτο service pack των Windows 8.1 με την ονομασία Update 1 το οποίο θα διατεθεί τον προσεχή Απρίλιο με ελάχιστα νέα χαρακτηριστικά. Το ίδιο διάστημα θα κυκλοφορήσουν και οι πρώτες συσκευές με τα Windows Phone 8.1 των οποίων η ανάπτυξη αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και η οποία θα φέρει μαζί με την αναβάθμιση των Windows 8.x ένα βήμα πιο κοντά την ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων σε επίπεδο κοινής ανάπτυξης προγραμμάτων. Πιο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι πληροφορίες για το συνέδριο BUILD 2014 το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα Windows Phone και το Xbox. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, η Microsoft αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την εσωτερική αναδιοργάνωση και να έχει νέο πρόεδρο μετά την αποχώρηση του Steve Ballmer. Στο συνέδριο όμως, η Microsoft αναμένεται να προχωρήσει σε διάφορες αποκαλύψεις για το μέλλον των Windows και ειδικότερα για την επόμενη έκδοση η οποία έχει την κωδική ονομασία Threshold, με πιθανότερη τελική ονομασία τα Windows 9.
Στη συγκεκριμένη έκδοση θα δούμε όπως φαίνεται τις δύο αλλαγές που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα, την επιστροφή του μενού έναρξης καθώς και τη δυνατότητα εκτέλεσης των Metro εφαρμογών στο Desktop. Η Microsoft επιθυμεί με τα νέα Windows να διορθώσει τα κακώς κείμενα των Windows 8.x αλλά και να αλλάξει το γενικά αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη συγκεκριμένη έκδοση, με την ονομασία των Windows 9 να βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση. Ενδεικτικό σύμφωνα με το WinSuperSite για την τωρινή κατάσταση είναι ότι τα Windows 8.1 χρησιμοποιούνται σε περίπου 25 εκατομμύρια PC's, ένας αριθμός αν μη τι άλλο απογοητευτικός. Γι' αυτό το σκοπό, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει τη BUILD 2014 για τη παρουσίαση του «οράματός» της γύρω από τα Windows, κάτι που αποτελεί κομμάτι της νέας πολιτικής η οποία απομακρύνεται σημαντικά από το παλιό καθεστώς των πληροφοριών με το σταγονόμετρο. Η κυκλοφορία των Windows 9 (Threshold) αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες των Απρίλιο του 2015 και μέχρι τότε η Microsoft θα κυκλοφορήσει δημόσια τρεις δοκιμαστικές εκδόσεις από το καλοκαίρι και μετά.
Επίσης στη συγκεκριμένη έκδοση θα δούμε και το Metro 2.0 η αλλιώς την ενηλικίωση του μοντέρνου περιβάλλοντος των Windows χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση σύμφωνα στο άρθρο των Windows 8 με τα Vista και το ρόλο των Windows 9 στο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τα Windows 7. Σε ένα τέτοιο σενάριο η Microsoft αναμένεται να τονίσει το γεγονός ότι σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της νέας έκδοσης, έπαιξε η προγηούμενη έκδοση των Windows και συγκεκριμένα τα Windows 8.x.

About Freegr network

Από το Blogger.