Μόλις ένα μήνα μετά την εκπομπή του Alpha, το MEGA υψώνει το "λάβαρο της επανάστασης κατά των games" με τον ταξίαρχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη, να συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τα games εθίζουν σε επικίνδυνο βαθμό κι ότι θα πρέπει να περιοριστούν.
"Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση, καμία ασφαλιστική δικλείδα. Ο καθένας μπορεί να παίζει online παιχνίδια όσο θέλει, όπου θέλει, χωρίς περιορισμούς και το αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες; Εθισμός και εξάρτηση" είναι η πρώτη φράση με την οποία ξεκίνησε το επίμαχο χθεσινό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel. Η δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι "Καθημερινά γονείς απευθύνονται στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" καθώς όπως αναφέρει "τα online παιχνίδια έχουν εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη διαδικασία για τα παιδιά".
Τα 17 …"24ωρα"!
Στη συνέχεια έπαιξε ηχογραφημένο απόσπασμα τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Μανώλη Σφακιανάκη με το MEGA, ο οποίος ανέφερε "Έναν online διαγωνισμό που έγινε στην Αττική όπου πρώτη αναδείχθηκε μια 15χρονη κοπέλα που είχε …συμπληρώσει σε έναν μήνα 17 24ωρα gaming". Δεν υπήρξε καμία αναφορά για το ποιος διαγωνισμός ήταν αυτός και που διεξήχθη, ενώ η φράση όπως ειπώθηκε προϊδέαζε το ότι ο διαγωνισμός θα έδινε βραβείο σε όποιον …άντεχε περισσότερο στο PC του, κάτι που ουδέποτε έχει υπάρξει στα χρονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στα μεγαλύτερα online τουρνουά, δεν απαιτείται ποτέ η παραμονή παίκτη σε συνεχόμενα 24ωρα μπροστά από ένα PC. Οι αγώνες σε multiplayer games διαρκούν είτε 5-10 λεπτά (αν πρόκειται για Fighting game), είτε maximum μία ώρα (αν πρόκειται για Strategy/MOBA). Στη συνέχεια οι παίκτες ξεκουράζονται και παίζουν κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την συγκεκριμένη 15χρονη ο κ. Σφακιανάκης την είχε αναφέρει και προ ενός μήνα στον Alpha, τότε χωρίς την συγκεκριμένη λεπτομέρεια "πρωταθλητισμού" της έφηβης, που αποτελεί έναν άνευ στοιχείων ισχυρισμό.
Οι ανύπαρκτες έρευνες και η ελληνική νομοθεσία
Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μίνας Κυριακού υποστηρίζει ότι "μια πανευρωπαϊκή έρευνα" έδειξε ότι το 61,8% των εφήβων που μπαίνουν στο Internet παίζουν online games, ενώ όσοι παίζουν έχουν …διπλάσια πιθανότητα εξάρτησης από το Internet! Μάλιστα στο MEGA ισχυρίζονται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει νομοθετική παρέμβαση για τα Internet Cafe! Δηλαδή να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην μπορούν οι έφηβοι να κάθονται ελεύθερα όση ώρα θέλουν γιατί "οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα" και καθότι "ο εθισμός έχει αναγνωριστεί σε Κίνα και Αμερική" όπως τονίζει ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης! Στην Κίνα υπάρχουν πράγματι περιορισμοί στα video games, σε μια χώρα όπου το καθεστώς έχει επιβάλει σκληρούς νόμους σε πολλούς ακόμη τομείς. Αντίθετα, στην Αμερική το gaming ουδέποτε είχε κριθεί παράνομο. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, οι δημοσιογράφοι όφειλαν να διασταυρώσουν επίσημα τις πληροφορίες κάτι που δεν έπραξαν. Φυσικά για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε καμία αναφορά στο Ινστιτούτο ή την Ψυχιατρική κλινική στην οποία διεξήχθη αυτή η "πανευρωπαϊκή έρευνα εθισμού" ή ποιες χώρες συμμμετείχαν σε αυτήν.
Home / ειδήσεις /
τεχνολογία /
freegr.gr /
harddrive /
internet /
news /
tech
/ Ο Εθισμός στο Internet και τα video games
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου