ειδήσεις

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια...

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύντομα τα παιδιά θα αφήσουν τις παραλίες για να επιστρέψουν μπροστά από τους υπολογιστές τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ξανά εργαλεία όπως tablet και smartphone προκειμένου να προετοιμάσουν τις εργασίες τους. 

-->
Στην πραγματικότητα, εκτός από μια μεγάλη ποικιλία χρήσιμων εκπαιδευτικών υλικών, τα παιδιά μπορούν εύκολα να συναντήσουν και ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως πορνογραφία, βία και ιστοσελίδες που εστιάζουν στη χρήση ναρκωτικών ή ακόμα και στην αυτοκτονία.
Γι αυτό το λόγο, οι γονείς πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην online δραστηριότητα των παιδιών τους. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab συμβουλεύουν στους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους στον κυβερνοχώρο:
Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά στο Ίντερνετ
Τα παιδιά είναι καλό να περνούν κάποιο χρόνο στο διαδίκτυο, ψάχνοντας εκπαιδευτικές πληροφορίες, παίζοντας παιχνίδια ή ακόμα και συνομιλώντας με τους φίλους τους στο Facebook. Ωστόσο, όλοι θα συμφωνήσουν ότι τα περισσότερα παιδιά μάλλον ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες online. Γι’ αυτό χρειάζεται οι γονείς να υιοθετήσουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά από έναν υπολογιστή. Πριν ορίσουν αυτούς τους νέους κανόνες, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί τους, εξηγώντας γιατί αυτά τα όρια είναι σημαντικά. Διαφορετικά, μπορεί να φανούν σαν μια αυθαίρετη τιμωρία, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση των γονιών με τα παιδιά τους.
Ελέγξτε το περιεχόμενο
Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στα παιδιά τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν στο διαδίκτυο και να θέσετε ξεκάθαρους κανόνες. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, οι κανόνες αυτοί πρέπει να επανεξετάζονται. Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σέβονται τους κανόνες που θέτετε, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες Γονικού Ελέγχου που παρέχει το Kaspersky Internet Security – Multi-Device, επιτρέποντας στους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και παιχνίδια καθώς και να αποτρέψουν την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων σε τρίτους. Οι ιστοσελίδες και τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το περιεχόμενό τους καθώς και την ηλικία των παιδιών. Επίσης, οι γονείς μπορούν εύκολα να δουν αναλυτικές αναφορές που καταγράφουν όλες τις online δραστηριότητες των παιδιών τους. 

About Freegr network

Από το Blogger.