freegr.gr

Lenovo και NEC παρουσίασαν το ελαφρύτερο πλήρες laptop

Η Lenovo και η NEC παρουσίασαν στη CES 2015 δύο νέα μοντέλα φορητών PC που επαναπροσδιορίζουν το «lightweight computing», αφού ζυγίζουν λιγότερο από ένα μπουκάλι νερό του ενός λίτρου.Το  LaVie Z HZ550 της Lenovo παίρνει τον τίτλο του ελαφρύτερου laptop 13 ιντσών στον κόσμο με βάρος μόλις 780 γραμμάρια, ενώ το Lenovo LaVie Z HZ750 διεκδικεί αυτόν του ελαφρύτερου convertible PC 13 ιντσών στον κόσμο στα 925 γραμμάρια.Το LaVie Ζ HZ750 πέρα από το χαμηλό του βάρος προσφέρει και εξαιρετική ευελιξία με την ενσωμάτωση του «μεντεσέ» 360 μοιρών, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Lenovo στην οικογένεια convertibles YOGA. Με τον τρόπο αυτό η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα πλήρες laptopή περιστρέφοντας το πληκτρολόγιο κατά 360ο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ταμπλέτα.
Lenovo-LaVieZ-02
Πέρα από το χαμηλό βάρος τα δύο μοντέλα της σειράς LaVie Z είναι και εξαιρετικά λεπτά με το πάχος τους να μην ξεπερνά τα 16,9 χιλιοστά. Για την κατασκευή της σειράς  LaVie Z έχει χρησιμοποιηθεί κράμα Μαγνησίου-Λιθίου (Mg-Li) μαζί με εξειδικευμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός σφυρήλατου Mg-Li μαύρου καλύμματος.
Τα υλικά είναι 50% ελαφρύτερα από το αλουμίνιο και τόσο ισχυρά όσο οποιοδήποτε  laptop με βαρύτερα τυπικά υλικά από κράμα μαγνησίου, με αποτέλεσμα την υψηλή  ποιότητα. Το HZ750 έχει επίσης μια «direct bonded» οθόνη αφής που χρησιμοποιεί ένα φιλμ αντί για γυάλινο κάλυμμα.Σε επίπεδο εξοπλισμού η σειρά διαθέτει προαιρετική οθόνη αφής 13,3 ιντσών WQHD, επεξεργαστή έως 5ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστή (στο μοντέλο HZ750), λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 8.1, αποθηκευτικό χώρο 128 GB SSD και μπαταρία που σύμφωνα με τη Lenovoδιαρκεί ολόκληρη την ημέρα.

About Freegr network

Από το Blogger.