ειδήσεις

Windows 10. Τα νέα δυνατά χαρακτηριστικά

Η Microsoft ανακοίνωσε αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο νέο λειτουργικό της εταιρείας, που μεταμορφώθηκε σε υπηρεσία, και θα προσφέρεται δωρεάν –τον πρώτο χρόνο- για τους χρήστες Windows 8.1, Windows Phone 8.1 και Windows 7.
Η εταιρεία ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του προγράμματος Windows Insider και όσους δοκίμασαν τα Windows 10 παρέχοντας πολύτιμο feedback με τον Joe Belfiore να λέει ότι οι αλλαγές στους χρήστες της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 θα καταφτάσουν σταδιακά μέσα στους επόμενους τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες.
Η Microsoft έδειξε το οικείο από τα Windows 8.1 περιβάλλον εργασίας με ένα ανανεωμένο Start Menu, γεμάτο με Live Tiles, το οποίο μπορεί και τρέχει σε πλήρη οθόνη εφόσον το επιλέξει ο χρήστης.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα δεξιά η εταιρεία προσάρμοσε ένα νέο Action Center, το οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση σε συνηθισμένες εργασίες και λειτουργίες, όπως είναι η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του WiFi, του Bluetooth κ.α. Η εταιρεία ενοποίησε το Control Panel και τα Settings επίσης.

Όμως το νέο Action Center είναι παράλληλα και Notification Center για ειδοποιήσεις κάθε είδους, με τον χρήστη να μπορεί να αλληλεπιδρά με τις ειδοποιήσεις κατά βούληση.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη του χαρακτηριστικού Continuum, με τον Joe Belfiore, να χρησιμοποιεί ένα Surface, το οποίο από PC, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε tablet με αποτέλεσμα να αλλάζει και η συμπεριφορά των Windows 10, ώστε να είναι πιο απλά στην χρήση με την αφή.
Όταν τα Windows 10 αντιληφθούν ότι υπάρχει πληκτρολόγιο και ποντίκι διατηρούν τον “floating” χαρακτήρα των Windows ωστόσο μόλις η συσκευή μετατραπεί σε tablet, τα Windows αλλάζουν –υπάρχει μία pop-up ειδοποίηση- για να διευκολυνθεί ο χειρισμός με την αφή (τα windows γίνονται full-screen στο modern UI κ.ά). Μάλιστα το Start button και η taskbar παραμένουν στην οθόνη του tablet εφόσον το θελήσει ο χρήστης (είναι εύκολη η εναλλαγή ανάμεσα στα modes).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα αριστερά, στην μπάρα εργασιών και κοντά στο πλήκτρο εκκίνησης, υπάρχει ένα πεδίο αναζήτησης και εκεί βρίσκεται η προσωπική βοηθός κάθε χρήστη, η Cortana που είναι έτοιμη να βοηθήσει με αναζητήσεις στο Internet ή στο PC, με την εκκίνηση εφαρμογών, με νέα και οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει τον χρήστη.
Σύμφωνα με την Microsoft, επειδή η Cortana τρέχει εδώ και καιρό σε συσκευές Windows Phone έχει γίνει πολύ πιο έξυπνη και είναι ικανή ακόμα και για… συζήτηση.
Ο Joe Belfiore ζήτησε από την Cortana να του δείξει μερικά Powerpoint slides και κάποιες φωτογραφίες, και η Cortana υπάκουσε κάνοντας αυτό που ζήτησε. Επίσης ζήτησε από την Cortana να παίξει μουσική και αργότερα της ζήτησε να “πάψει” και όλα έγιναν χωρίς προβλήματα.
Επίσης ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από την Cortana να στείλει ένα email, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πληκτρολογήσει. Απλώς λέει το μήνυμα του και η Cortana το μετατρέπει σε γραφή αυτόματα και στέλνει το email.
Όλα τα εικονίδια επίσης στο desktop δείχνουν βελτιωμένα, πιο κομψά και πιο μοντέρνα. Στην συνέχεια, ο Joe Belfiore ξεκίνησε να μιλάει για τα νέα Windows 10 σε συσκευές με οθόνη μικρότερη από 8 ίντσες (tablets, κινητά τηλέφωνα κ.ά) καθώς και για το "Universal" μοντέλο όσο αφορά στις εφαρμογές.

About Freegr network

Από το Blogger.