τεχνολογία

Νέα σειρά router της D-Link, με κορυφαίο το AC5300 Ultra WiFi

Κάποτε ένα απλό, φτηνό wireless router ήταν υπεραρκετό για τις περισσότερες ανάγκες στο σπίτι ή στο γραφείο. Σήμερα ωστόσο, όταν όλες οι συσκευές που έχουμε, από κινητά, tablets, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, συνδέονται στο τοπικό δίκτυο WiFi, οι ανάγκες για καλύτερο, ταχύτερο hardware και αυξημένη ασφάλεια είναι μεγαλύτερες. H εταιρεία D-Link στα πλαίσια της έκθεσης CES 2015, ανακοίνωσε τα νέα 802.11ac Ultra Performance Series routers, και πέρα από ταχύτατα διαθέτουν ξεχωριστή εμφάνιση (θυμηθήκαμε το facehugger του Xenomorph XX121 στην σειρά κινηματογραφικών ταινιών Alien ή με λιγότερη φαντασία το Lockheed F-117 Nighthawk βαμμένο σε Ferrari red). 
Η νέα σειρά, υπόσχεται ταχύτητες έως και 5,3Gbps και είναι βελτιστοποιημένη για τις πολλές, διαφορετικές συσκευές που συνεχώς συνδέονται και αποσυνδέονται από το δίκτυο, στο σπίτι ή στο γραφείο. Το κορυφαίο της σειράς είναι το D-Link AC5300 Ultra WiFi router (DIR-895L/R), το οποίο μπορεί να προσφέρει 5,3Gbps bandwidth, χάρη στον tri-band σχεδιασμό (1,0Gbps με την μπάντα των 2,4GHz και 2,165Gbps από κάθε μπάντα των 5,0GHz ταυτόχρονα), στην τεχνολογία Smart Connect που εξασφαλίζει την βέλτιστη κατανομή WiFi σε κάθε συσκευή, στην τεχνολογία Advanced AC SmartBeam, η οποία ενεργοποιεί τις νεκρές ζώνες προσφέρωντας bandwidth εκεί που το χρειάζεται ο χρήστης περισσότερο, στον διπύρηνο επεξεργαστή 1,4GHz που ενσωματώνει και στις οκτώ συνολικά κεραίες του. 
Η συσκευή, όπως και όλα τα routers της σειράς AC Ultra Performance διαθέτουν USB 3.0, Gigabit Ethernet και υποστηρίζουν Απομακρυσμένη Πρόσβαση και Διαχείριση από κινητό ή tablet. To AC3200 Ultra Wi-Fi Router (DIR-890L/R) είναι και αυτό tri-band και προσφέρει ταχύτητες WiFi έως και 3,2Gbps (0,6Gbps στην μπάντα 2,4GHz και από 1,3Gbps στις δύο μπάντες των 5,0GHz ταυτόχρονα). Δύο ακόμη διαφορές σε σχέση με το κορυφαίο AC5300 WiFi είναι ότι διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1,0GHz και έξι υψηλής απόδοσης κεραίες για να προσφέρει την μέγιστη δυνατή εμβέλεια στο σπίτι.

About Freegr network

Από το Blogger.