ειδήσεις

Creev Q8000 vs MLS iQTab Diamond tablets

Κατασκευή και σχεδίαση

Από πλευράς κατασκευής, τα δύο μοντέλα έχουν παρεμφερείς διαστάσεις και ακριβώς ίδιο βάρος στα 300-301 γραμμάρια, όμως το iQ Tab Diamond έχει ψευδο-δερμάτινη επένδυσηστο πίσω μέρος, ώστε να προσφέρει μια ποιοτικότερη αίσθηση στον χρήστη. Από την άλλη το Q8000 είναι μια τυπική, πλαστική κατασκευή, αλλά με καλή συναρμογή και ποιότητακατασκευής και πολύ καλό grip για άνετη χρήση, χωρίς να γλιστρά με τίποτα από το χέρι.
MLS-iQTab-Diamond

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για όμοιες κατασκευές εξαιρουμένου του πίσω μέρους, ενώ και τα δύο έχουν υποδοχές και πλήκτρο στο πάνω μέρος τους αλλά και την έξοδο του ήχο στο κάτω μέρος της πλάτης τους. Ανεκτό βάρος για τυπική χρήση εντός και εκτός σπιτιού και ικανοποιητική ποιότητα.

Λειτουργικότητα και hardware

Φυσικά συγκρίνουμε δύο συσκευές με ίδια οθόνη, των 8 ιντσών, με panel IPS και ανάλυση1280x800 pixels, η οποία είναι αναμενόμενη για την κατηγορία αυτή και παρέχει καλή ποιότητα απεικόνισης και φωτεινότητα, με μειονέκτημα φυσικά τα πολύ "φωτεινά μαύρα" χρώματα. Και τα δύο tablets διαθέτουν τετραπύρηνο chipset της MediaTek χρονισμένο στο 1,3GHz με 1GB RAM, συνδυασμός που προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν την πλειονότητα των χρηστών σε κάθε περίπτωση.
Creev-Q8000 2
Η συνδεσιμότητα είναι η τυπική (Bluetooth, Wi-Fi, GPS) και ο αποθηκευτικός χώρος 16GB για το iQTab και 8GB για το Q8000, αλλά επεκτάσιμος μέσω microSD ώστε να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη.
Software; Android 4.4 KitKat για το Q8000 και το iQTab Diamond, με το μοντέλο της MLS βέβαια να έχει το συνοδευτικό software φωνητικών εντολών της εταιρείας, που βρίσκεται σε όλες τις συσκευές της και υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα για να πραγματοποιείτε αρκετές λειτουργίες "hands-free". Χρήσιμο όταν είσαι εν κινήσει αλλά σπάνια θα το αξιοποιήσει κανείς σε μια "casual" χρήση, στο σπίτι ή στο γραφείο.
MLS-iQTab-Diamond 2

Κάμερα, ήχος, αυτονομία

Οι κάμερες των tablets έχουν τυπικό λόγο ύπαρξης και έτσι δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμπειρία του χρήστη που άλλωστε έχει το smartphone του για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, το iQTab Diamond έχει 8άρα κάμερα πίσω και 1 MPixel μπροστά, έναντι 2 MPixel και 0,3 MPixel αντίστοιχα του Q8000. Από πλευράς ποιότητας σαφώς το MLS υπερτερεί, αν και οι περισσότεροι θα καλυφθούν και με τα 2 MPixel του Creev. Η εμπρόσθια VGA, πάντως, δεν είναι για πολλά.
MLS-iQTab-Diamond 3
Το Creev έχει δύο οπές στο πίσω μέρος του για την έξοδο του ήχου που γίνεται πιόομοιογενώς, σε σχέση με τη μονή έξοδο του Diamond. Στην πράξη η διαφορά είναι μικρή, αλλά υπέρ του Q8000, ενώ και τα δύο tablets έχουν αρκετά καλή ένταση ήχου.
Όσο για την αυτονομία το Q8000 φέρει μια μπαταρία των 4.200mAh και το iQTab Diamond μία των 4.400mAh, οι οποίες τους προσφέρουν πάνω-κάτω τις ίδιες ώρες χρήσης μακριά από την πρίζα, ήτοι γύρω στις 5-6.

Creev-Q8000
Τα Creev Q8000 και MLS iQTab Diamond είναι δύο άξιες επιλογές με 8άρα οθόνη στην κατηγορία που πλέον τείνει να θεωρηθεί "mid-range", χωρίς κάποιο από τα δύο να υστερεί σε σχέση με το άλλο σημαντικά, σε οποιονδήποτε τομέα. Οι διαφορές τους μικρές αλλά τα ξεχωρίζουν, με την κύρια να είναι η τιμή τους, αφού το Creev διατίθεται στα €129 και το MLS στα €159, μια διαφορά που μπορεί να φανεί σημαντική σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές που τείνουν περισσότερο προς τα €100 αλλά είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάτι παραπάνω για μια ποιοτική πρόταση 8 ιντσών. Με διαφορά "στήθους", λοιπόν και κυρίως λόγω... τιμής, το Creev Q8000 είναι η πρόταση της εβδομάδας!

About Freegr network

Από το Blogger.