ειδήσεις

Νέα VAIO Z και VAIO Z Canvas από την Ιαπωνική VAIO

Η VAIO, η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά την πώληση του τμήματος υπολογιστών από την Sony παρουσίασε δύο νέα μέλη στην οικογένεια της, και ένα από αυτά έχει στόχο την αγορά του Surface Pro 3 της Microsoft. Οι δύο νέοι φορητοί υπολογιστές της Ιαπωνικής εταιρείας έχουν τις ονομασίες VAIO Z και VAIO Z Canvas.
Το πρώτο κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις που όπως ήταν φυσικό μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα την οθόνη, η οποία είναι 13,3 ιντσών WQHD (2560 x 1440 pixels) και το stylus. Χάρη στον ειδικό "μεντεσέ", το VAIO Z είναι το ίδιο ευέλικτο με το παλαιότερο μοντέλο της Sony, VAIO Fit. Το VAIO Z μπορεί να εξοπλιστεί με 16GB ή 8GB RAM και είτε με τον επεξεργαστή Intel Core i7-5557U είτε με τον Core i5-5257U με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι το TDP (Thermal Design power) και στις δύο περιπτώσεις δεν ξεπερνάει τα 28W. Η μπαταρία σύμφωνα με την VAIO μπορεί να φτάσει τις 15 ώρες αυτονομίας με φυσιολογική χρήση, ενώ το βάρος του VAIO Z είναι μόλις 1,34 κιλά.
Το VAIO Z Canvas από την άλλη μοιάζει με ανταγωνιστή του Surface Pro 3, και αποτελεί ένα tablet με ασύρματο πληκτρολόγιο ενώ διαθέτει βάση τύπου kickstand. Βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Core i7 (η εταιρεία δεν αναφέρει συγκεκριμένο μοντέλο) και υποστηρίζει έως και 16GB RAM. Δημοσιευμένη Εικόνα Η οθόνη του έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1704 pixels ενώ συνεργάζεται άψογα με stylus που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. To VAIO Z κοστίζει ¥190.000 (περίπου $1600) ενώ το VAIO Z Canvas ¥200.000 η αλλιώς $1690. Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει διευκρινήσει αν θα διαθέσει τις συσκευές και εκτός Ιαπωνικής αγοράς.

About Freegr network

Από το Blogger.