freegr.gr

Kids@safety : Προσοχή στην ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η Wind Ελλάς παραθέτει πλήθος στοιχείων που δείχνουν πόσο «κολλημένοι» είμαστε με το Ίντερνετ στην Ελλάδα. Πρωταθλητές είναι οι νέοι, αν και το 67% των Ελλήνων άνω των 55 ετών μπαίνουν καθημερινά στο Ίντερνετ. H εταιρεία επικοινωνιών στην πεντάχρονη πλέον προσπάθειά της μέσω του Kids@safety, έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει και να διασπείρει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για την ασφάλεια των παιδιών.Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Google και της Focus Bari για το 2014 και την χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα διαπιστώνονται τα εξής:
  • Πρωταθλητές είναι οι νέοι μεταξύ 16 – 24 ετών που μπαίνουν στο Internet καθημερινά σε ποσοστό 88%
  • Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει και οι άνω των 55 καθώς μπαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο σε ποσοστό 67%.
  • Οι μισοί από τους χρήστες μπαίνουν στο Internet αρκετές φορές τη μέρα και μάλιστα για προσωπικούς λόγους
  • Οι άντρες φαίνεται ότι περνούν 11 λεπτά περισσότερα στο Internet από τις γυναίκες κάθε μέρα, διαφορά αμελητέα, δεδομένου ότι και τα δύο φύλα αφιερώνουν κατά μέσο όρο πάνω από 2 ώρες στο διαδίκτυο/ημέρα (Άνδρες : 140 Γυναίκες 129) .
  • Κατά μέσο όρο οι Έλληνες χρησιμοποιούν 1.9 συσκευές για να συνδεθούν on line, με πιο δημοφιλή συσκευή για πρόσβαση στο Internet τον υπολογιστή (66%).
  • Ακολουθεί από κοντά και το smartphone (42%) -η ανοδική χρήση του Mobile Internet επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του αντίστοιχου τμήματος της WIND: οι συνδρομητές της εταιρείας κάνουν κατά μέσο όρο 700 MB χρήση δεδομένων τον μήνα για να μπουν στο Internet από το smartphone τους. Μάλιστα το 2014 σημειώθηκε έκρηξη στη συνολική χρήση δεδομένων από το κινητό για τους πελάτες WIND καθώς αυξήθηκε κατά 180% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

About Freegr network

Από το Blogger.