E3

E3 2015: Γνωρίζοντας το Battleborn

To Battleborn ήταν ένα από τα ελάχιστα καινούρια franchises στην E3 2015 (τα άλλα ήταν το For Honor, το Sea of Thieves και το ReCore). Αποτελεί δημιούργημα της Gearbox Software και εντάσσεται στο ευρύτερο είδος των MOBA games, κατηγορίας δηλαδή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το League of Legends, το Heroes of the Storm και η DotA. Βέβαια εμφανισιακά, το Battleborn ελάχιστη σχέση έχει με όλα τα προαναφερθέντα μιας που υιοθετεί πολύ διαφορετική προσέγγιση απ’ αυτά: η προοπτική πρώτου προσώπου το κάνει να μοιάζει περισσότερο με FPS παρά με MOBA τίτλο –θα προσφέρεται και κάμερα τρίτου προσώπου αλλά η “κύρια” για το παιχνίδι, είναι η first-person. Παρακολουθώντας ένα και μόνο βίντεο με gameplay από το παιχνίδι, καταλαβαίνει κανείς πως υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Gearbox. Οι ομοιότητες από αισθητικής πλευράς με τα Borderlands είναι εμφανείς, κάτι που σημαίνει πως όσοι πέρασαν καλά μαζί τους, θα το λατρέψουν από την πρώτη ματιά.
Το gameplay του είναι αυτό ενός τυπικού MOBA game –μη σας παραπλανεί η first-person προοπτική του: υπάρχουν 25 χαρακτήρες από τους οποίους επιλέγετε εκείνον της αρεσκείας σας και ρίχνεστε στη μάχη. Οι συνδυασμοί είναι κάμποσοι οπότε σίγουρα θα βρείτε έναν που να ταιριάζει στα γούστα σας: spellcasters, tanks, ranged χαρ/ρες, άπαντες εκπροσωπούνται στο Battleborn από τουλάχιστον έναν ήρωα –πρόσεξα ότι κάποιοι μπορούσαν να ανταποκριθούν σε περισσότερους από έναν ρόλους. Όσο παίζετε κερδίζετε XP με τα οποία ανεβαίνετε levels: για καθένα εξ αυτών, επιλέγετε την ανταμοιβή σας από ένα ελικοειδές skill tree. Επιπρόσθετα ο κάθε ήρωας έχει τη δικιά του “ultimate ability” την οποία δεν χρησιμοποιεί απλά αλλά εξελίσσει στην πορεία. Με τον τρόπο αυτό, το “level up” (εντός εισαγωγικών γιατί πρόκειται για κάτι πολύ πιο απλό από τη διαδικασία που έχετε συνηθίσει από άλλα παιχνίδια) παίρνει ελάχιστα δευτερόλεπτα και γίνεται in-game, χωρίς να χάνετε λεπτό από τη δράση.
Όπως συμβαίνει με κάθε MOBA τίτλο, έτσι και στο Battleborn απαιτείται συνεργασία μεταξύ των παικτών προκειμένου να ευδοκιμήσουν: εννοείται πως υπάρχει δυνατότητα να παίξετε ενάντια στην A.I. “σόλο” ή με παρέα (υποστηρίζεται co-op με τη συμμετοχή πέντε παικτών) προκειμένου να ολοκληρώσετε την campaign του παιχνιδιού, ενώ σε ό,τι αφορά το multiplayer, θα προσφέρονται τρία διαφορετικά modes. Τα γραφικά του τίτλου είναι πολύχρωμα, με έντονους και φωτεινούς συνδυασμούς χρωμάτων και το animation καλό σε γενικές γραμμές, αν και παίζοντας το παιχνίδι διαπιστώσαμε ότι ο χαρακτήρας μας δεν ήταν και ο πλέον ευέλικτος. Παρατηρώντας και τις κινήσεις των άλλων παικτών, διαπιστώσαμε ότι το φταίξιμο δεν ήταν του ήρωά μας αλλά επρόκειτο για γενικότερο φαινόμενο. Η απόκριση των χαρακτήρων χρειάζεται δουλειά αλλά, ευτυχώς για τους ανθρώπους της Gearbox, υπάρχει χρόνος ακόμα.

About Freegr network

Από το Blogger.