ειδήσεις

ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET

Με λύσεις στα πιο κοινά και ενοχλητικά προβλήματα ασύρματης διασύνδεσης, όπως για παράδειγμα οι συχνές διακοπές κατά την ανταλλαγή σημαντικών αρχείων, απαντά η D-Link. Η εταιρία, προχώρησε στην ανακοίνωση μία σειράς εύκολων βημάτων που μπορεί να ακολουθήσει ο μέσος χρήστης για να εξακριβώσει γιατί προκύπτουν αυτά τα προβλήματα, καθώς και μερικών συμβουλών που μπορεί να ακολουθήσει για να εξαλειφθούν. Αρχικά, ένας «βασικός ύποπτος» είναι το router που, συνήθως προσφέρει «δωρεάν» μαζί με την σύνδεση ο πάροχος σύνδεσης Internet. Τα περισσότερα δωρεάν Wi-Fi router λειτουργούν στο φάσμα συχνοτήτων των 2.4Ghz, που είναι συνωστισμένο και περιορισμένο όσον αφορά τα διαθέσιμα κανάλια μεταφοράς δεδομένων, τα οποία πολύ συχνά δέχονται παρεμβολές – ακόμα και η λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να παρεμβάλλεται με το Wi-Fi. Έτσι, δύσκολα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των τελευταίων τεχνολογιών με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθυστερήσεις.
Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης καλό θα ήταν να προτιμήσει μια συσκευή συμβατή με το πρότυπο Wireless AC και να επιλέξει ένα router που λειτουργεί με αυτήν την τεχνολογία Wi-Fi 5ης γενιάς, σχεδιασμένο να προσφέρει εύρος ζώνης επιπέδου Gigabit, αλλά και βελτιωμένη κάλυψη και ισχύ ασύρματου σήματος. Για ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα ευθύνεται η γραμμή. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει αν η σύνδεσή του είναι η ίδια όταν είναι συνδεδεμένος μέσω καλωδίου δικτύου ή να δοκιμάσει online την ταχύτητα, π.χ. στο Speedtest.net, για να εξακριβώσει ακριβώς πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή του στο Internet, αλλά και να συγκρίνει αποτελέσματα άλλων χρηστών από την περιοχή του. Αν η απόδοση της σύνδεσης εξακολουθεί να προβληματίζει, ο χρήστης θα πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχο για πιθανή δήλωση βλάβης ή αλλαγή υπηρεσίας, ή ακόμη και για χρήση ενός διαφορετικού πακέτου σύνδεσης, που θα είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες του. Καθώς τα router των γειτονικών σπιτιών μπορεί να διαθέτουν τις ίδιες ρυθμίσεις, με τα προϊόντα Wireless AC ο χρήστης μπορεί επίσης να βελτιώσει τις επιδόσεις παραμετροποιώντας το δικό του Wi-Fi δίκτυο. Συγκεκριμένα μπορεί να αλλάξει το ασύρματο κανάλι που χρησιμοποιεί, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζει παρεμβολές και μειώσεις του σήματος. Ιδανικά, προτείνεται η επιλογή ενός καναλιού που δεν χρησιμοποιείται καθόλου.
Μερικά router διαθέτουν αυτόματη επίλυση του προβλήματος, μπορει όμως ο χρήστης και να ελέγξει μόνος του για διαθέσιμα κανάλια μέσω της κάρτας δικτύου Wi-Fi σε ένα Windows laptop, ή να κατεβάσει μια δωρεάν εφαρμογή για έλεγχο μέσω smartphone ή tablet. Μερικές από αυτές τις εφαρμογές, μπορούν να μετρήσουν την ισχύ σήματος, στο οποίο βοηθάει και στην πιθανή μετακίνηση του router σε καλύτερη θέση στο σπίτι. Το σίγουρο είναι πάντως, πως ο καλύτερος σύμμαχος για υψηλές επιδόσεις και αξιοπιστία στην ασύρματη σύνδεση είναι η υιοθέτηση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας Wireless AC. Από το 2016 και μετά, θα αποτελεί το κυρίαρχο πρωτόκολλο Wi-Fi για όλες τις συσκευές, προσφέροντας τις πιο γρήγορες δυνατές ταχύτητες και πολλά ακόμη οφέλη, όπως την ενισχυμένη κάλυψη και τη διαθεσιμότητα σήματος. Η D-Link διαθέτει μία εξελιγμένη και εκτενή σειρά προϊόντων Wireless AC, από κάρτες δικτύου, cloud routers και modem routers, access points, range extenders αλλά και κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες προσφέρουν το μέλλον της ασύρματης διασύνδεσης με τις προηγμένες επιδόσεις του προτύπου Wireless AC.

About Freegr network

Από το Blogger.