τεχνολογία

Tα κύρια χαρακτηριστικά και οι τιμές των νέων AMD Ryzen

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα όπου και αναμένεται η επίσημη αποκάλυψη των νέων Ryzen της AMD, τόσο αυξάνουν οι διαρροές και οι πληροφορίες για τους νέους αυτούς επεξεργαστές. Σήμερα είχαμε την επιβεβαίωση των ονομασιών των μοντέλων, μαζί με τα κύρια χαρακτηριστικά τους, αλλά και τις τιμές πώλησής τους. Η AMD φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει 17 μοντέλα επεξεργαστών Ryzen με 4 έως 8 πυρήνες και 4 έως 16 threads. To TDP είναι από 65W έως 95W. Επιπλέον αναφέρεται και το μοντέλο του συστήματος ψύξης που θα συμπεριλαμβάνεται στην φωτογραφία. Η δεύτερη διαρροή έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, μιας και εκτός των ονομάτων των μοντέλων, του αριθμού των πυρήνων και των threads, αναφέρονται ακόμα η L3 cache, οι συχνότητες λειτουργίας, αλλά και οι τιμές τους, πιθανόν προτεινόμενες τιμές λιανικής.
Να πούμε ότι οι τιμές που αναφέρονται παραπάνω, σύμφωνα με το wccftech, είναι κατά 20-25% υψηλότερες όταν μετατραπούν από γιουάν σε δολάρια, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές Αμερικής. Αυτό προκύπτει από τις τιμές των Intel επεξεργαστών που περιλαμβάνονται στους παραπάνω τρεις πίνακες τιμών. Δεδομένης της φορολογίας στην Ελλάδα, ίσως αυτό το επιπλέον 20-25% να μας δείχνει τις τιμές στις οποίες θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε τους Ryzen στην Ελλάδα.
Με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, ένα ευρώ είναι περίπου 7,3 γιουάν, οπότε μια διαίρεση με το 7,3 θα σας δώσει μια κατά προσέγγιση τιμή σε ευρώ. Με βάση αυτά, ο ακριβότερος Ryzen, ο 1800X, θα κοστίζει περίπου 600 ευρώ, ενώ ο φτηνότερος, ο 1100, θα κοστίζει περίπου 136 ευρώ. Ο φτηνότερος επεξεργαστής με 6 πυρήνες και 12 threads, ο 1500, θα κοστολογείται περίπου 246 ευρώ, ενώ ο φτηνότερος επεξεργαστής με 4 πυρήνες και 8 threads, ο 1300, θα κοστολογείται περίπου 191 ευρώ.

About Freegr network

Από το Blogger.