τεχνολογία

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ όλους

Η Google ανακοίνωσε ότι εργάζεται προς την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά και υπολογιστές μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome. Έτσι, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι δημοσιογραφικοί δικτυακοί τόποι και άλλοι επαγγελματίες θα μπορούν να δημιουργήσουν εικονικά 3D αντικείμενα και να τα ενσωματώσουν στις διαδικτυακές τους σελίδες. Τα αντικείμενα αυτά θα μπορούν να τα «κατεβάσουν» μέσω του κινητού τους οι χρήστες και να τα τοποθετήσουν στο περιβάλλον τους. 
«Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξουν εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Android και iOS που θα μπορούν να προσφέρουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας» έγραψαν ο Reza Ali και ο Josh Carpenter μέλη της ομάδας Daydream WebXR στο blog της Google. «Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε την επαυξημένη πραγματικότητα στο διαδίκτυο, έτσι ώστε μελλοντικά όποιος έχει πρόγραμμα περιήγησης θα έχει και πρόσβαση σε αυτή τη νέα τεχνολογία». Το πρωτότυπο που ανέπτυξε η ομάδα της Google, ονομάζεται Article και είναι ένα εργαλείο προβολής 3D μοντέλων προσπαρμόσμενο για προγράμματα περιήγησης. Όταν φορτώνεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή με 3D μοντέλο, τότε θα εμφανιστεί ως διαδραστική εικόνα την οποία ο χρήστης θα μπορεί να την περιστρέψει. 
Όταν θα τοποθετείται σε μια ιστοσελίδα θα μπορούσε να κινείται όπως κι ένα GIF. Στο κινητό τηλέφωνο η εμπειρία είναι διαφορετική και πιο εξελιγμένη χάρη στις ενσωματωμένες κάμερες και τους αισθητήρες. «Η δύναμη της επαυξημένης πραγματικότητας είναι ότι συνδυάζει το ψηφιακό περιεχόμενο με τον πραγματικό κόσμο», έγραψαν οι δυο επιστήμονες. «Έτσι μπορούμε, για παράδειγμα, να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να βρούμε ένα μοντέλο, να το τοποθετήσουμε στο δωμάτιό μας για να δούμε πόσο μεγάλο είναι και φυσικά να περπατήσουμε γύρω του», εξηγούν ο Ali και ο Carpenter. ΠΗΓΗ: TheVerge

About Freegr network

Από το Blogger.