τεχνολογία

Millennials που λατρεύουν την τεχνολογία

Τα κρυπτογραφημένα νομίσματα θα είναι η επένδυση στην οποία θα στραφούν οι νεότερες γενιές, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας, δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως το 2000. Η γενιά αυτή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία, αναμένεται ότι θα δώσει νέα ώθηση στη φρενίτιδα που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο για το bitcoin. Αυτό επισημαίνει το Blockchain Capital, ένα καινοτόμο επενδυτικό ταμείο που επενδύει στην τεχνολογία blockchain, στην οποία βασίζονται τα κρυπτογραφημένα νομίσματα. Από σχετική δημοσκόπηση που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες, προκύπτει ότι η νεότερη γενιά έχει όχι μόνον μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη νέα τεχνολογία και στις νέες μορφές επένδυσης.
Ορισμένα από τα πορίσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά. Το 42% των μελών αυτής της γενιάς είναι επαρκώς πληροφορημένο για το bitcoin. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι θα έχει μέλλον αυτή η νέα μορφή επένδυσης. Προεξοφλεί, μάλιστα, ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι ευρέως διαδεδομένο. Εξίσου αναμενόμενο είναι ένα ακόμα πόρισμα της έρευνας που τοποθετεί στον αντίποδα τη γενιά όσων είναι από 65 ετών και άνω. Σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία μόλις το 15% έχει κάποιου είδους ενημέρωση για τα κρυπτογραφημένα νομίσματα.
Την ίδια στιγμή, όμως, εκπλήσσουν κάποια άλλα αποτελέσματα της έρευνας, όπως ο βαθμός στον οποίο θεωρούν αξιόπιστη τη νέα μορφή επένδυσης οι νέοι: το 30% όσων είναι σήμερα από 18 έως 34 ετών έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επενδύσουν 1.000 δολάρια σε bitcoin, παρά σε κρατικά ομόλογα ή σε μετοχές. Η εμπιστοσύνη τους στη νέα τεχνολογία και στη νέα μορφή αξιών αντανακλάται, άλλωστε, στο ότι το 48% χαρακτηρίζει το bitcoin θετική καινοτομία στην τεχνολογία του χρηματοοικονομικού κλάδου. Μια άλλη διαπίστωση, που εύκολα μπορεί να αποδοθεί στα όσα έχει πληροφορηθεί η νεότερη γενιά για τα αίτια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι ότι το 27% δηλώνει απροκάλυπτα ότι εμπιστεύεται περισσότερο το bitcoin και όχι τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, όπως η JPMorgan και η Goldman Sachs. Ανεξάρτητα, πάντως, από το πόσο πρόκειται να επαληθεύσει η νεότερη γενιά την εικόνα που σχηματίστηκε από την έρευνα του Blockchain Capital, οι προσδοκίες είναι αντίστοιχες στις αγορές. Οπως επισημαίνει σε σχετική έρευνά του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ολοένα και περισσότερα χρηματιστήρια σχεδιάζουν να προσφέρουν προθεσμιακά συμβόλαια bitcoin.
Το εν λόγω δίκτυο προβλέπει, άλλωστε, ότι θα υπάρξει κινητοποίηση των ρυθμιστικών αρχών που θα επιχειρήσουν να περιορίσουν την κερδοσκοπία μέσω των κρυπτογραφημένων νομισμάτων. Προεξοφλεί δε ότι η επιβολή ρυθμίσεων σε αυτήν την αγορά θα ανακόψει τη μεγάλη άνοδο του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μεγάλες διακυμάνσεις τους. Θεωρεί, ωστόσο, βέβαιη την τελική επικράτηση του bitcoin έναντι των υπολοίπων. Οσον αφορά το ενδεχόμενο μεγάλης υποχώρησης του bitcoin, ο Σπένσερ Μπόγκαρτ, γενικός διευθυντής του Blockchain Capital, εκτιμά ότι πολλά funds που επενδύουν στα κρυπτογραφημένα νομίσματα δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν μια μηνιαία πτώση της τάξεως του 25%.

About Freegr network

Από το Blogger.